Fethiye'de Öğrencilere Mavi Bayrak Dersi Verildi

Muğla’nın Fethiye ilçesi Ölüdeniz Mahallesi’nde Öğrencilere mavi bayrak ve deniz temizliği hakkında bilgiler verildi. Öğrenciler, eğitim ardından Ölüdeniz lagünü temizledi.

Fethiye'de Öğrencilere Mavi Bayrak Dersi Verildi
Ölüdeniz İlkokulu öğrencileri, mavi bayrak konusunda bilgilendirildi. Plajda bulunan mavi bayrak önünde ders işleyen öğrenciler, mavi bayrağın önemini kavradı.

Öğrencileri bilgilendiren otel genel müdürü Süleyman Kaya, ilkokul öğrencilerine mavi bayrağın önemi hakkında bilgiler aktarırken mavi bayrağın bulunduğu denizlerin temiz olmasını göstergesi olduğunu söyledi.

Mavi bayraklı plajlarda cankurtaranın bulunduğunu, 15 günde bir kez halk sağlığı laboratuar görevlilerinin numune alıp incelediğini açıklayan Kaya, bulgularında buradaki panoya asıldığını belirtti.

Bu bulguların sanal ortamda da devamlı ilan edildiğini söyleyen Süleyman Kaya, “Kırmızı bayrak asılırsa bu tehlike işaretidir. Kesinlikle denize girilmez. Öğrencilere mavi bayrağın önemini ve denizlerin temiz tutulması ile çevre konularında bilinçlendirme yaptık” dedi.

Öğrenciler daha sonra Ölüdeniz Lagünü çevresindeki yol kıyısındaki atıkları topladılar. Lagün çevresindeki yoğun kirlilik dikkat çekerken Öğrenciler dersi açık havada ve yerinde yapmaktan mutlu olduklarını söylediler.
Kaynak: İHA