Başkan Aktaş Açıklaması 'İnegöl Üniversiteyle Ciddi Bir Kimlik Kazanacak'
İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yeni eğitim öğretim yılı dolayısıyla Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S.Canbolat’ı ziyaret etti.

İnegöl’ü gerçek anlamda büyütmek için eğitimin altyapısını güçlendirmemiz gerekiyor. Bu önemli bir konu. Emeği geçenler kutluyorum. Ben hocamızın şahsında, tüm eğitimcilerimizin, öğrenci kardeşlerimizin yeni eğitim öğretim yılını kutluyorum. İnegöl’ümüze yeni gelen kardeşlerimize de hoş geldin diyorum” dedi.
İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S.Canbolat ise, “Bilindiği gibi biz işletme bölümü ile başladık. Fakültemiz 45 öğrencimiz ile başladı.
İkinci yıl Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret Bölümü açıldı. Bu yıl da Türkiye’de ilk olan daha sonra YÖK’ün değiştirdiği Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümüne de öğrenci aldık. Taban puanı itibari ile çok güçlü geldi öğrencilerimiz. Türkiye’nin muhtelif yerlerinden gelen öğrenciler ve şu an itibari ile fakültedeki öğrenci sayımız lisans seviyesinde 400’ü aştı. Buna yüksek lisans öğrencilerimizi de ilave edersek, bu yıl 50 tezli, 64 tezsiz olmak üzere 114 yüksek lisans öğrencimiz var. Bunların içerisinde yaklaşık 4-5 öğrenci İnegöl’den” diye konuştu.
