Tübitak'tan Fırat Teknokent'e Hibe Desteği

Fırat Üniversitesine (FÜ) bağlı Fırat Teknokent tarafından hazırlanan "1601-TÜBİTAK Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı" projesine TÜBİTAK tarafından hibe desteği verileceği bildirildi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, proje kapsamında Fırat Teknokent bünyesinde yer alan Fırat Teknoloji Transfer Ofisi'ne 1 milyon liralık hibe desteği verilecek.
Açıklamada görüşlerine yer verilen FÜ Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, üniversitelerinin Doğu Anadolu Bölgesinde TÜBİTAK'tan Teknoloji Transfer Ofisi desteği alan ilk üniversite olduğunu belirterek, proje sayesinde üniversitede bilginin ticarileşmesi, girişimcilik kültürü ve sanayi ile işbirliğinde yeni ufuklar oluşacağını kaydetti.

Rektörlüğü döneminde dağınık durumda olan projenin altyapısını oluşturan birçok birimin eş güdüm içerisinde çalışma yapabilmesinin önünü açtıklarını aktaran Demirdağ, hedeflerinin en kısa zamanda TÜBİTAK-1513 desteğini almak olduğunu belirtti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen proje yöneticisi ve Fırat Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Erhan Akın da "Fırat Teknokent bünyesinde 4 kişilik bir uzman ekibimiz bulunmaktadır. Kabul edilen proje kapsamında 12 kişilik uzman ekiple çalışmalarımızı yürüteceğiz ayrıca proje kapsamında yürütülecek etkinlikler 'https://tto.firat.edu.tr' adresinden duyurulacaktır" ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA