Binlerce Vatandaş İztuzu’na Akın Etti

Muğla'nın Ortaca ilçesindeki İztuzu Plajı'nın işletme hakkını yabancı ortaklı bir şirketin almasına tepki amacıyla başlatılan eylemle altıncı gününe girdi.

Binlerce Vatandaş İztuzu’na Akın Etti

Eyleme CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, CHP Muğla eski Milletvekili Ali Arslan, CHP Muğla İl Gençlik ve Bodrum, Fethiye, Yatağan ilçe gençlik kolları üyeleri ile Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray spor kulüplerinin taraftarları, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, yaptığı açıklamada; “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile MUÇEV arasındaki sözleşmenin iptali ile ilgili Ortaca 1. Asliye Hukuk Mahkemesinin verdiği kararla aralarındaki sözleşmenin durdurulma kararını vermiştir, kararı sizlere ibraz ediyorum" dedi.

Yapılan açıklamaların ardından çok sayıda vatandaş sloganlar atarak İztuzu Plajına geldi. Burada da slogan atıp dövizler açan kalabalık grup, yaklaşık 3 saat süren eylemin ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA