4 Eski Bakanla İlgili Soruşturma Komisyonu Kararı

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Yapılan oylamada çıkan sonuç kesin bir sonuç olmamakla birlikte üzücüdür, vicdanları yaralayıcı mahiyettedir" dedi.


Meclis Soruşturma Komisyonu, 5'e karşı 9 oyla 4 eski bakanın "Yüce Divan' sevk edilmemesi" yönünde karar aldı. CHP Grup Başkanvekili Gök ve CHP'li Soruşturma Komisyonu üyeleri alınan kararın ardından parlamentoda basın toplantısı düzenledi.

"CHP olarak tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunmak için bütün vekillerin vicdanlarına güvendiklerini" belirten Gök, bir siyasetçinin en önemli sorumluluğunun "Türkiye'deki tek bir kuruşu dahi yedirmemek" ve "Kamu kaynaklarını denetlemek" olduğunu belirtti

CHP olarak komisyon üyelerini etkileme çabası içinde olmadıklarını dile getiren Gök, "Bugün Meclisimizde AKP'nin ve onun üstü cumhurbaşkanının talimatlarıyla cumhuriyet tarihinin en ağır yolsuzluk, rüşvet ve hırsızlık olaylarının nasıl talimatlarla kapatılmak istendiğine bizler de sizler gibi tanık olduk. Yapılan oylamada çıkan sonuç kesin bir sonuç olmamakla birlikte üzücüdür, vicdanları yaralayıcı mahiyettedir. Biz, AKP içinde dürüst, namuslu, vicdan sahibi arkadaşlarımızın olduğunu düşünüyorduk" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE SİYASETİ İÇİN KARA BİR GÜN"
İki hafta önce yapılması gereken oylamanın bugüne ertelenmesinin AK Parti'nin kendi uydurduğu düşmanla savaş içinde olduğunun göstergesi olduğunu savunan Gök, "Bu vahim bir tablodur. Türkiye siyaseti AKP'nin çoğunluk oyları ile kara bir gün yaşamaktadır. Siyaset kurumuna güvenin artırılması gerekirken AKP’nin bu tahribatının uzun yıllar giderilmesi mümkün olmayacaktır" dedi.

Komisyondan çıkan kararla bakanların aklanmadığını vurgulayan Gök, bakanların Yüce Divan'a gönderilmesi için CHP olarak önerge sunacaklarını belirtti.

Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek olan 4 bakanın Yüce Divan'a gönderilmesi hususunda "Bugün, AKP'nin Soruşturma Komisyonu yükseklerden, büyük abilerden gelen talimatı uygulamıştır. AKP'li milletvekillerinin bu rapor Meclis'e geldiği zaman nasıl bir tavır içerisinde olduklarını gösterecekleri gün yakındır" şeklinde konuştu.

"MAHKEMELERDEN NİYE KAÇIYORSUNUZ?"
Gök, cumhuriyet tarihin en ağır yolsuzluk olayında iktidar partisinin başka algılarla bu hırsızlıktan kurtulacağını zannettiğini dile getirerek, AK Partili bakanlardan Yüce Divan'da yargılanma isteme cesareti göstermelerini istedi. Gök, "Biz mahkemelere güvenmiyoruz' deme noktasına geldiyseniz siz devleti yönetemezsiniz. Bunu demekle işin içinden sıyrılamazsınız. Hırsızlık yapan, yolsuzluk yapan, rüşvet alan herkesin aklanacağı yer mahkemelerdir. Bakanlar için Yüce Divan'dır. Bundan niye kaçıyorsunuz?" dedi.

"İBRETLE SEYREDİP, TARİHE NOT DÜŞECEĞİZ"
Anayasa Mahkemesi'nin 4 yıl önce AK Parti tarafından kurulduğunu savunan Gök, "Vicdan sahibi olduğunu düşünen, gece yastığına başını koyduğu zaman çocuğun nafakasını düşünen, annesinin babasının elini öpüp bu Meclis'e gelen, 'senden Türkiye'nin çıkarlarını korumanı bekliyoruz' denilen AKP'lilere sesleniyoruz. İşte gün geliyor, birinci sınavı kaybettiniz. Türkiye'ye kötü örnek oldunuz. Köyünüze, ilinize alnınız açık bir şekilde dönecek misiniz, dönemeyecek misiniz? Bu konu oylanacak Meclis'te. İbretle seyredip, tarihe not düşeceğiz" ifadelerini kullandı

Kaynak: İHA