Okulda 'Bol Köpüklü Kahve Pişirme Yarışması'

Eceabat ilçesinde, bir ortaokulun öğrencileri, bol köpüklü kahve pişirme yarışmasında birinciliği kazanmak için mücadele etti.

Opet Tarihe Saygı Ortaokulunda, 7'nci sınıfta sosyal bilgiler dersi kapsamında Osmanlı medeniyeti ve uygarlığı konusunu anlatan öğretmenler, o dönemden bu yana büyük önemi bulunan Türk kahvesi kültürüne dikkati çekebilmek için yarışma düzenledi.

Okulun salonunda gerçekleştirilen yarışmanın ön elemesine 17 öğrenci katıldı.

Bu aşamayı geçip finale kalan 4'ü kız 6 öğrenci, en iyi kahveyi pişirebilmek için kıyasıya yarıştı. Kahveleri pişiren öğrencilerden bazılarının, bunları fincana koyarken yere dökmemek için ellerinin titrediği görüldü.

Kahveleri, evlerinden getirdikleri fincanlarda, lokum, hurma ve şeker eşliğinde öğretmenlerine ikram eden öğrenciler, onların ellerine gül suyu dökmeyi ihmal etmedi.
Lezzet, temizlik, sunumdaki özen, güler yüz, tavır ve ikram kriterlerine göre puanlamaları, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Turna, Şube Müdürü Emre Yılmaztürk ile Okul Müdürü Süheyla Güvenç yaptı.
Değerlendirme sonucu birinciliği Ali Sualp Özcan'ın kazandığı açıklandı. Özcan'a gümüş kahve takımı, diğer öğrencilere ise kahve hediye edildi.
Turna, AA muhabirine yaptığı açıklamada, en güzel kahveyi kendilerine ikram eden öğrencileri kutladı.
Sosyal Bilgiler Öğretmeni Esra Dinçer de yarışma sayesinde öğrencilerin hem kahve yapmayı hem de kahvenin Türk kültüründeki önem ve anlamını öğrendiğini söyledi.

Özcan ise 7 yaşından bu yana annesine bol köpüklü kahve yaptığını ifade etti.

Kaynak: AA