Osmanlıca kursu büyük ilgi görüyor

Milli Eğitim Bakanlığı kapsamında açılan Halk Eğitim ve Hayat Boyu öğrenme Merkezleri bünyesindeki 2 bini aşkın kursta 5 milyon kişi eğitim aldı. Osmanlıca kursundan Siirt'te yeni açılan cenaze yıkama kursuna kadar bir çok kurs açıldı.

Osmanlıca kursu büyük ilgi görüyor
MEB Milli Eğitim Bakanlığı'nın meslek ve hobi kurslarına talep çok. Bazı il ve ilçelerde cenaze yıkamadan tangoya oldukça ilginç kurslar açılabiliyor. Öğrencilere yönelik takviye ve Osmanlıca kurslarının katılım istatiskleri ise dikkat çekici oldu. Siirtte ise yeni açılan cenaze kursuna büyük ilgi gösteilirken, Batman'da kalorifer ateşleyiciliği, Ardahan'da çobanlık, Giresun'da kuş dili, İstanbul Kadıköy'de Tango, 2014 yılında Türkiye genelinde Halk Eğitim ve Hayat Boyu öğrenme Merkezleri bünyesindeki 2 bini aşkın kursta 5 milyon kişi eğitim aldı.
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Kemal Biçerli, Türkiye genelindeki kurslarla ilgili genel bilgi verdi. Biçerli, kursların yüzde 67'sini mesleki ve teknik, yüzde 30'unu kültürel genel kursların oluşturduğunu ifade etti.
Kursiyerlerin yarısından fazlası kadın, yiyecek ve içecek hizmetleri, kişisel gelişim, pazarlama ve perakende en çok talep gören kurslar. Milli Eğitim Balkanlığı (MEB) her il ve ilçeden gelen talepleri değerlendirme kapsamında cenaze yıkamadan tangoya her alanda kurslar açılabiliyor.
Ortaokul ve Lise öğrencilerine yönelik takviye kursları ise en çok katılımcı destekleyici olma özelliğini taşıyor. Ekim 2014 yılından bu yana yaklaşık 18 bin okulda açılan kurslara 2 milyon 548 bin öğrenci kayıt oldu. Son 2 yılda Türkiye genelindeki yaklaşık 7 bin kursta 175 bin kişi de Osmanlıca öğrendi.
Osmanlıca kursu büyük ilgi görüyor