'Genç Avrupalılar” Yenilenebilir Enerji Kaynaklarını İncelediler

Özel Çukurova Bilfen Ortaokulu tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Projeleri Merkezi Başkanlığı Türk Ulusal Ajansı tarafından desteklenen “Avrupa Kıyılarındaki Genç Avrupalılar” Erasmus Projesi kapsamında Norveç, İtalya, İskoçya ve Letonya’dan gelen öğrenciler Bilfen Ortaokulu öğrencileriyle birlikte yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanım alanlarını inceledi.

'Genç Avrupalılar” Yenilenebilir Enerji Kaynaklarını İncelediler

Lara Solar ve Zahit Alüminyum üretim tesislerini ziyaret eden öğrenciler, işletme yetkililerinden yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı hakkında bilgi aldı. Lara Solar tesislerinde vakumlu cam tüplerinin üretimini ve kullanım alanlarını inceleyen öğrenciler, Zahit Alüminyumda ise güneş enerjisinin elektrik enerjisine nasıl dönüştürüldüğünü öğrendi.

Fabrikalara gerçekleştirilen ziyarette öğrencilerin yeni bilgiler öğrendiklerini ve çok memnun kaldıklarını belirten Proje Koordinatörü Fulya Basun Bay, “Bu proje kapsamında öğrencilerimiz evlerinde misafir olarak ağırladıkları Avrupalı öğrencilerle iletişim kurarak yabancı dillerini geliştirme,farklı kültürleri tanıma ve yeni dostluklar kurmanın yanı sıra yaratıcılıklarını geliştirecek projeler üretme ve genç girişimcilik alanında fikir alış verişinde bulunma fırsatını yakaladılar bu yüzden Bilfen Okulları olarak bu tür projelerin yararına inanıyoruz ve her zaman destekliyoruz ”dedi.

BİLFEN SPORTS PLAZA ERCAN ASLANKESER'E EMANET
Bu arada, Türk futbolunun ve Adana futbolunun efsane isimlerinden Ercan Aslankeser Adana’da 7 yıldır Özel Çukurova Bilfen Okulları bünyesinde hizmet veren Bilfen Sports Plaza Müdürlüğü görevine getirildi.

Sayısız başarılarla dolu futbol geçmişinde, Adana Demirspor ve Adanaspor'da oyunculuk, kaptanlık ve teknik direktörlük görevlerinin yanı sıra Adana'yı milli formayla da temsil etmiş olan Ercan Aslankeser, 9 yıldır Futbol Okulu'nu yönettiği Özel Çukurova Bilfen Okulları'nda uyumlu bir çalışma içinde olduğunu söyledi.

Aslankeser, “Çocuklarımızı spora yönlendirip onların futbolu sevmesini ve yaşamlarında kötü alışkanlıklardan uzak tutulup, her zaman sporun içerisinde olmalarını sağlamak gerekiyor. Bu doğrultu da çocuklarımızı bilgilendirip enerjilerini sağlıklı şekilde dışarı yansıtmalarını sağlıyoruz.” dedi.

Çalışmalara aralıksız devam ettiklerini belirten Aslankeser, “Çocuklarımızı ve ailelerimizi düzgün ve sağlıklı beslenme konusunda bilgilendiriyoruz. Bilfen Okulları'nın Adana ya kazandırmış olduğu mükemmel bir spor merkezi olan Bilfen Sports Plaza’ya müdür olmam konusunda yapılan teklifi hiç düşünmeden kabul ettim. Bana duydukları güvenden dolayı Bilfen okulları yönetim kuruluna ve Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürüten Cumhur Avcı’ya teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA