Neü’de Yarının Liderleri Sertifikalarını Aldı
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Öğrenci Konseyi (TÖK) iş birliği ile yürütülmekte olan “Yarının Liderleri Projesi” kapsamında Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde sertifika töreni gerçekleşti.
“Yarının Liderleri Projesi” için 2013 Aralık ayında mülakatla gençlerin seçilmesinin ardından Konya’daki projenin destekçisi olan Necmettin Erbakan Üniversitesi tarafından seçilen bu gençlere konusunda uzman kişiler tarafından çeşitli alanlarda eğitimler verildi.
Eğitimlerin ardından yapılan değerlendirmeler neticesinden başarılı olan, yarının liderleri olmaya aday gençlere törenle sertifikaları verildi.
Gerçekleştirilen törene TÖK Genel Başkanı Nihat Buğra Ağaoğlu, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Kuşpınar, bir önceki Genel Sekreter Doç. Dr. Zekeriya Mızırak, yeni Genel Sekreter Hanifi Sert, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Abdullah Büyükatıcıgil, Bilgi İşlem Daire Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Osman Çıbıkdiken, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Mustafa Karakışla, Uzman Osman Bozdemir ve gençler katıldı.
‘Yarının Liderleri Projesi’ni önemsediklerini ifade ederek sözlerine başlayan NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, “Türkiye’de genç bir nüfus var. Bu genç nüfusun içerisinde rotasını bilen, ne yapmak istediğini, nereye hareket etmek istediğini, hangi amaçla eğitim aldığını ve bu dünyada neden var olduğunu sorgulama ve planlamayı düşünce bazında, hayata geçirme bazında kaygısını taşıyan çok az kardeşimiz var. Sayının az olması çok önemli değil. Önemli olan az sayıda da olsa nitelikli liderler çıkarmaktır” şeklinde konuştu.
Proje kapsamında öğrenilenlerin yol gösterici ve rota çizme açısından çok cüzi olduğunu vurgulayan Şeker gençlere, “Bundan sonra öğrenmeniz gereken, yani ev ödevi olarak öğrenmeniz gereken çok şey var. Biz biraz bunun anahtarını veriyoruz. Beşikten mezara kadar okumak, kendini geliştirmek gerekir. Mehmet Emin Er Hocamızın tabiriyle ‘Müslümanın emeklisi olmaz” dedi.
Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin stratejisinin ailesi, toplumu ve kendisi için güzel insan yetiştirmek olduğunu söyleyen Şeker; ‘Yarının Liderleri Projesi’nin de bu stratejiyle örtüştüğünü, bu projede yer alan gençlerin bu doğrultuda öğrendiklerini ileride uygulayarak hizmet edeceklerini ifade etti.
Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Kuşpınar da, çok hızlı gelişen dünyanın var olduğunun altını çizerek, teknolojinin esiri olunmamasını ve bol bol okuma yapılmasını tavsiye etti.
Doç. Dr. Zekeriya Mızırak ise, “Stratejik, dinamik ve aynı zamanda zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Dinamik bir coğrafyada yaşıyoruz çünkü insanlık tarihinin başlangıcından bu yana en kritik ve devrimci gelişmeler bu topraklarda olmuş. Stratejik bir coğrafyada yaşıyoruz çünkü dünya petrol ve enerji kaynaklarının yüzde 73’ü de bu coğrafya içinde. İstanbul’dan 3 saatlik mesafede Avrupa, Asya ve Afrika merkezlerine uçakla ulaşılabiliyor ve bu merkezlerin toplam nüfusu 1,5 milyar. Bu yüzden de zor bir coğrafyada yaşıyoruz” dedi.
Doç. Dr. Mızırak, Türkiye’nin kendi haline bırakılacak bir ülke olmadığını, nitelikli ve donanımlı elemana ihtiyaç olduğunu, Başbakan Ahmet Davutoğlu Hoca’nın ifadesiyle duruşlu insana ihtiyaç olduğunu söyledi.
Konuşmasına Prof. Dr. Muzaffer Şeker’in kendilerine ilk tanıştıklarında söylediği, “Koşun, koşun ki biz de sizin önünüze engel çıktığı zaman onları kaldırmaya çalışalım” sözünü hatırlatarak başlayan TÖK Genel Başkanı Nihat Buğra Ağaoğlu da, “Yarının Liderleri Projesi’nin o koşuşun nasıl olması gerektiğini, önlerine çıkan engellerle nasıl mücadele edilmesi gerektiğini öğrettiğini söyledi.
Ağaoğlu, Nurullah Genç’in Yağmur şiirinin, ‘Batılı yıkmak için kuşandığın kılıcın kabzasında bir dirhem gümüş de ben olsaydım’ beyitinin anlamından ve diğer şiirlerin anlamlarından çalışmalarında istifa ettiklerini belirterek projeye destek olan herkese teşekkür etti.
Konuşmaların ardından proje kapsamındaki eğitimler neticesinde başarılı olan gençlere başarı sertifikaları takdim edildi.