Emniyetten Faili Meçhullere Özel Ekip

Emniyet, faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması için çalışŸma başŸlattı. Bu kapsamında illerde özel ekipler kuruldu, dosyalar tek tek incelenmeye başŸlandı.

Emniyet Genel MüdürlüğŸü, faili meçhul cinayetlerinin aydınlatılması için harekete geçti. ǜzerinden zaman geçen dosyaları tekrar ele alan ekipler, bazılarında sonucu da ulaşŸtı.
Bu kapsamda özel ekipler kurulurken, bunun ilk olumlu sonucu Kayseri'de yaşŸandı.
Kayseri'de faili meçhul cinayetleri aydınlatmak için kurulan özel ekip, 10 yıl önce işŸlenen ve faili bulunamayan cinayeti özel çalışŸmaların ardından çözdü.
2005 yılında bir kuyu içinde bulunan ve teşŸhis edilemeyecek durumdaki cesetle ilgili çalışŸmaya başŸlayan ekip, cesedin Melahat B'ye ait olduğŸunu tespit etti. BuharalıoğŸlu'nun kablo ile boğŸularak öldürüldüğŸünün belirlenmesinin ardından özel ekip, teknik ve saha çalışŸmalarına ağŸırlık verdi.
ǖldürülen kadının 1993'te zina suçundan yakalanıp cezaevine girdiğŸinin tespitinin ardından ise araşŸtırma başŸka bir boyuta taşŸındı. Kadının ailesi üzerinde çalışŸmaları yoğŸunlaşŸtıran görevliler, Kayseri'nin yanı sıra Antalya ve Ankara'da bununla ilgili incelemeler yaptı.
YoğŸun çalışŸmaların ardından olayla ilgili olarak kadının eski eşŸi ve oğŸlu yakalandı. şžüpheliler daha sonra çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
- Ankara'da da özel ekip kuruldu
BaşŸkentte de Emniyet MüdürlüğŸünde faili meçhuller ile ilgili özel ekipler kuruldu. Dönemin Hava Kuvvetleri KomutanlığŸı Personel Daire BaşŸkanı Tümgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan'ın TǜBİTAK'ta çalışŸan oğŸlu GöktuğŸ Demirarslan (24) ve Rus asıllı sevgilisi Elena Radchikova (23) 2 yıl önce Eryaman'daki evlerinin önünde cinayete kurban gitmişŸti.
Polis 2 yıldır aydınlatılamayan cinayeti çözmek için Ankara Emniyet MüdürlüğŸü bünyesinde yeni bir çalışŸma başŸlattı.
Deneyimli cinayet polislerinden oluşŸturulan ekip, Demirarslan ve sevgilisini tüfekle vurarak öldüren zanlının yakalanmasına çalışŸıyor.
 
Kaynak: AA