Özel Okullar Teşvikten Memnun

Devlet tarafından özel okullara yazılacak öğrencilere teşvik verilmesi nedeniyle, özel okullara ilginin arttığı bildirildi.


Milli Eğitim Bakanlığı, 250 bin öğrenciyi özel okul için destekleme kararından sonra, teşvik miktarları okul öncesi için 2 bin 500, ilkokul için 3 bin, ortaokul ve lise için 3 bin 500, temel lise için 3 bin lira olarak belirlenmişti.

Veliler, çocuklarını özel okula göndermek için teşvikten yararlanmaya başladı.

Teşvikten yararlanma süresinin ise 18 Eylül’de sona ereceği bildirildi.

Devletin özel okullara öğrenci teşviki vermesini değerlendiren Malatya Özel İbrahim Yücel Okulları Kurucu Müdürü Rıfat Yücel, “Bakanlığımızın bu uygulaması son derece olumludur. Özel okullar olarak, devletimize ve bakanlığımıza bu konuda teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Rıfat Yücel, “250 bin öğrenciyi özel okul için destekleme kararından sonra, 65 bin civarında öğrenci kontenjan açığı kaldı. Bunun için de 18 Eylül’e kadar süre tanındı” diyerek, daha sonra şunları belirtti:
“Ana sınıfları ve ilkokul birinci sınıflar uyum haftası nedeniyle 8 Eylül’de eğitime başladılar. Biz de okul olarak eğitim ve öğretime başladık. Avrupa ülkelerinde özel okulların resmi okullara oranı yüzde 40’a kadar yükselirken, Türkiye’de ise yüzde 3 özel okula giden öğrenci var. Devletimizin yaptığı teşvikle, özel okula gitme oranı daha da yükselecektir. Özel okullara yoğun bir talep var.”
Kaynak: İHA