Ak Parti Ordu Milletvekili Ünal, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Metin Uslu'yu Ziyaret Etti.

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Metin Uslu'yu ziyaret etti.


Uslu ile bir süre makamında görüşen Ünal, daha sonra yapımı devam eden Ordu Adliyesi ek bina inşaatında incelemelerde bulundu.

Ünal, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'de akıllı bina özelliğini taşıyacak binalardan birinin de Ordu'da yapıldığını söyledi.

Binanın yapımının 2015 yılında tamamlanmasının planlandığını ifade eden Ünal, "Ordu'da hep ilklere imza atmaya devam ediyoruz, 10 bin metrekare kapalı alana sahip olan akıllı bina ile savcılarımız, hakimlerimiz ve vatandaşlarımız rahata kavuşacaklar. Görüldüğü gibi şu anda yapımı devam ediyor. İnşallah 2015 yılında açılışını hep beraber yapacağız" dedi.

Başsavcı Uslu ise emeği geçenlere teşekkür ederek, "Binanın hizmete girmesiyle birlikte duruşma takip sistemi artık elektronik olacak. Hakim ve savcılar ayrı ayrı yerlerden geçecek. Bina içinde birimlere turnikelerden geçilecek. Duruşma salonlarında elektronik cihazlar olacak. Turnikeli güvenlik sistemiyle vatandaş istediği yere daha kolay ulaşacak ve kolay hizmet alacak. Mevcut kullandığımız binayı da savcılık binası olarak kullanmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Ziyarette Ordu Barosu Başkanı Oktay Çanak da yer aldı.

Kaynak: AA