Selahattin Demirtaş, TRT'de TRT'yi eleştirdi

Cumhurbaşkanlığı seçimine bir haftadan az bir zaman kala, 3 aday da TRT ekranından ilk resmi propaganda konuşmasını yaptı. Adaylar hedeflerini anlattı ve oy istedi. Demirtaş'ın TRT'yi eleştirmesi dikkat çekti.

Selahattin Demirtaş, TRT'de TRT'yi eleştirdi
TRT’nin Cumhurbaşkanı adaylarına ayırdığı 15 dakikalık propaganda konuşmalarında yer alan Selahattin Demirtaş’ın ekrana Türk bayrağıyla çıkması dikkat çekti. Parti kongrelerinde bile Türk bayrağı asmayan Demirtaş'ın bu görüntüsü seçmenlere sevimli gözükme çabası olarak yorumlandı.

TRT EKRANLARINDA TRT'YE ELEŞTİRİ
Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş konuşmasında daha önce TRT hakkında yaptığı eleştirilerine de yer verdi. Demirtaş, TRT ekranlarında kendisine zaman ayrılmadığı iddisına iğneleyici bir şeklilde dikkat çekti. Demirtaş şunları söyledi;

“Cumhurbaşkanı seçimlerine kısa bir süre kala hepinizin de yakından takip ettiği gibi TRT gibi son derece tarafsız ve objektif, bütün adaylara eşit yaklaşım sergileyen hele hele bana karşı adalet ve nezaket örneğinin en muhteşemini ortaya koyan bu nadide kurumun ekranlarından size seslenmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşıyorum.”