İzmir'de Gözaltına Alınan Tgb'liler Serbest Bırakıldı

İzmir’de Başbakan ve Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın mitingi öncesi, Başbakan Erdoğan'a hakaret içeren pankart açınca gözaltına alınan 12 Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi serbest bırakıldı.


Başbakan ve Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın miting gerçekleştireceği Gündoğdu Meydanı yakınlarında Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde bir araya gelen muhalif gruplar, Başbakan Erdoğan’ın mitingini protesto etti. Başbakan Erdoğan aleyhine gösteri yapan grup, bir süre boyunca sloganlar atarak eylemlerine devam etti. Bu sırada, cadde üzerinde bulunan TGB şubesi binasında Başbakan Erdoğan'a hakaret içeren yaklaşık 10 metrelik bir pankart açıldı. Ardından TGB'liler de binadan slogan atmaya başladı.

Polis TGB'nin bulunduğu binanın altındaki balkona çıkarak pankartın yarısını bıçakla kesti. Bu sırada dışarıya çıkmak isteyen TGB'li 12 kişi gözaltına alındı. Gözaltında bulunan eylemciler, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasından sonra, savcının talimatıyla serbest bırakıldı.
Kaynak: İHA