Tekirdağ’da Okul Müdürlerinin Puanlandırma Süreci Protesto Edildi

Tekirdağ’da Türk Eğitim-Sen Tekirdağ Şubesi ve Eğitim-İş Tekirdağ Şubesi tarafından okul müdürlerinin atama sürecinde uygulanan puanlama protesto edildi.

Tekirdağ’da Okul Müdürlerinin Puanlandırma Süreci Protesto Edildi

Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Tuğlalı Parkta toplanan sendika üyeleri basın açıklaması yaparak, okul müdürlerinin atamalarındaki puanlamanın haksızlıklara sebep olduğunu öne sürdü.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Türk Eğitim-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Muzaffer Doğan, okul müdürlerinin itibarsızlaştırılmak istendiğini iddia etti. Doğan, "Bilindiği gibi yeni çıkan yasayla hemen hemen tüm okul müdürleri yeniden değerlendirmeye alınmış bu değerlendirme sonucunda siyasi ve sendikal ayrımcılık yapılarak merkezdeki okul müdürlerinin büyük bir kısmı kıyıma uğratılmıştır. 71 okul müdüründen 18'i başarılı görülerek diğerlerinin görevine son verilmiştir. Buna göre Süleymanpaşa'nın birikimi olan çok değerli okul müdürlerimiz kıyıma uğratılarak Süleymanpaşa'nın geleceği karartılmıştır. Önümüzdeki dönemde bu kıyımın sonuçları eğitim öğretimde de ağır biçimde yaşanacaktır. Yönetici değerlendirmelerinde kıdemli-kıdemsiz seçilen öğretmenler aile birliği başkanı ve öğrenci temsilcisinin de değerlendirmede yer alacağı belirtilmesine rağmen puanlarının göstermelik olduğu bu uygulamada açıkça ortaya çıkmıştır" dedi

Puan hesaplamasında okuldan gelebilecek 40 puana karşılık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden verilen puanların adaletsizliğe neden olacağını öne süren Doğan, puanlamanın önümüzdeki yıllarda sorunlara neden olacağını savundu

Yapılan basın açıklamasının ardından Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önüne siyah çelenk bırakan yaklaşık 25 kişilik grup olaysız bir şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA