Soğuksu'da Dönüşüm Görüşmeleri Sürüyor

Canik Belediyesi, Soğuksu Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında vatandaşlarla ön görüşmelerini sürdürüyor.

Soğuksu'da Dönüşüm Görüşmeleri Sürüyor

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Halkımızın yüzde 70 onayını aldığımız takdirde burada bütün sosyal donatıları olan, modern bir yaşam alanı oluşturacağız. Soğuksu'nun değeri artacak" dedi.

Kuzey Yıldızı'nda Karadeniz'in en büyük kentsel dönüşüm projesini gerçekleştiren Canik Belediyesi, Soğuksu Mahallesi'nde vatandaşların onayının olması halinde yeni bir yaşam alanı oluşturacak. Canik Kültür Merkezi'nde mahalle halkıyla ön görüşmeler devam ederken, vatandaşların kentsel dönüşüme sıcak baktığı öğrenildi. Mahalle halkının yüzde 70'inin onay vermesi halinde bölgede kentsel dönüşümün uygulanacağı bildirildi.

“YÜZDE 70 ONAY GEREKİYOR”
Soğuksu Mahallesi'nde kentsel dönüşümün ihtiyaç olduğunu ifade eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Vatandaşlarımızla ön görüşmelerimiz devam ediyor. Kentsel dönüşüm, adı üstünde bir dönüşüm. Ancak bizim için halkımızın da düşüncesi önemli. Çünkü biz halkımızın istemediği hiç bir işe imza atmak istemiyoruz. Bunun için ön görüşme yapıyoruz. Eğer Soğuksu halkımızın yüzde 70'i kentsel dönüşüme evet derse burada inşallah yepyeni bir yaşam alanı oluşturmak istiyoruz. Ancak vatandaşlarımız da istemeli ve birbirlerini teşvik etmelidir" diye konuştu.

Kuzey Yıldızı'nın öncesinin ve sonrasının ortada olduğunu belirten Başkan Genç, "Kuzey Yıldızı Mahallemizin önceki virane halini hepimiz biliyoruz. Burada halkımızın yüzde 83'ünün onayını alarak bir kentsel dönüşüm gerçekleştirdik. Üstelik Türkiye'de hiç bir kavga gürültü olmadan, halkın en çok onay verdiği ilk ve tek kentsel dönüşüm oldu. Ortayaokulu, ibadethanesi, karakolu, alışveriş merkezleri ve sosyal donatıları ile çok güzel bir modern yaşam alanı çıktı. İnşallah bunu Soğuksu Mahallemizde de gerçekleştirmek istiyoruz" diye konuştu.

“ÇOCUKLARIN GELECEKLERİ İÇİN”
Yaşam alanının çocukların geleceklerine de etki ettiğine dikkat çeken Başkan Genç, "Şimdi bir gecekondu penceresinden bakan bir çocukla, Kuzey Yıldızı'nın penceresinden etrafına bakan bir çocuğun hayalleri bir olur mu? Biz en çok çocuklarımızın ufkunu genişletmek, onlara daha iyi yaşam koşulları oluşturmak için çalışıyoruz. Bütün enerjimiz bunun için. Bunu Soğuksu'da yaşayanlarımızın da göz önünde bulundurmaları gerekiyor. Biz Soğuksu halkının daha güzeline layık olduğunun bilincindeyiz. Ön görüşmelerimizin olumlu sonuçlanacağına ve burada kentsel dönüşümü gerçekleştireceğimize inanıyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA