Aziziye İlçesinde Kentsel Dönüşüm Çalışmaları

Aziziye ilçesi Ilıca semtinde TOKİ tarafından inşa edilecek 380 konut, 114 işyeri, bir kültür merkezi ve 30 dönümlük mesire alanı projesi yakında hayata geçirilecek.

Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan, yaptığı açıklamada, Aziziye'de başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarının ara verilmeden devam ettiğini söyledi.

TOKİ tarafından hayata geçirilecek projenin termal zenginliğiyle ön plana çıkan ilçede kaplıcaların çevresinin açılması için de önemli olduğunu belirten Orhan, şöyle konuştu:
"İlçede kent dokusuna uygun olarak inşa edilecek yeni konutlar ve iş yerleri, semtin çehresini değiştirecek. İhale için artık geri sayım başladı.

Biz Eski Mahalle'de son enkazları kaldırma çalışmalarını sürdürüyoruz. Önümüzdeki yıllarda Ilıca artık farklı bir konuma ve çehreye kavuşacaktır. Hayata geçirilecek projelere ilçemizin cazibesini artırarak sadece şehrimizde değil, Türkiye'de adından söz ettirecek bir konuma getireceğiz. Çehresinin değişmesiyle bir mesire alanı haline gelecek olan Ilıca, sadece Erzurumluların değil, tüm bölgeden insanların akın edeceği bir turizm merkezi haline gelecektir."
Kaynak: AA