Forum Gaziantep'teki 'çingene Kız'Görenleri Kendisine Hayran Bırakıyor

Forum Gaziantep'te alışveriş merkezi içindeki gizli sanat eserleri, görenleri kendisine hayran bırakıyor.

Forum Gaziantep'teki 'çingene Kız'Görenleri Kendisine Hayran Bırakıyor

M.Ö 300 yılından kalma ‘Çingene Kız Mozaiği’ çalışmasını AVM ziyaretçilerinin beğenisine sunan Forum Gaziantep bu eser için çok farklı bir yöntem kullanmış.

Gaziantep'in gözde alışveriş ve eğlence merkezi Forum Gaziantep ziyaretçileri AVM'nin zemininde gizlenmiş sanat eserlerini fark edince hayranlılarını gizleyemiyor. Dikkatli bakılınca fark edilen ‘Çingene Kızı’ mozaiği oldukça titiz bir çalışmayla zemine uyarlanmıştır.

M.Ö 300 yılında Büyük İskender'in generallerinden Selevikos Nikator tarafından Gaziantep’in Belkıs köyüne denk gelen mevkide kurulmuş Zeugma Antik Kenti’nden çıkarılmış ‘Çingene Kızı’ mozaiğinin orijinali günümüzde Gaziantep Arkeoloji Müzesi’nde sergilenmektedir.

Arkeoloji Müzesi’ndekinin aksine Forum Gaziantep’te farklı bir teknik kullanılarak zemine çizilmiş olan ‘Çingene Kızı’ mozaiğini görebilmeniz için fotoğrafını çekmeniz gerekiyor. Forum Gaziantep zeminine çıplak gözle baktığınızda kare pikseller halinde görünen eser, sadece dijital ortamda net bir şekilde görüntülenmektedir.

Aynı zamanda logosunda Çingene Kız’ın gözünü kullanan Forum Gaziantep mimarisi, kültürel miraslara ve sanata verdiği önem ile dikkat çekiyor.
Kaynak: İHA