Homeros Ödülü Anjelika Akbar’ın

Çanakkale’de bu yıl 51’nci düzenlenen Uluslararası Troia Festivali kapsamında, Homeros Bilim Kültür Sanat Ödülü, Kazak sanatçı Anjelika Akbar’a verildi.

Homeros Ödülü Anjelika Akbar’ın

Çanakkale’de bu yıl 51’ncisi düzenlenen Uluslararası Troia Festivali’nin resmi açılış töreni Troia Antik Kenti'nde düzenlendi.

5 bin yıllık Odeon’da düzenlenen törene, Çanakkale Vali Yardımcısı Hüseyin Kulözü, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş ve Serdar Soydan ile davetliler katıldı.

Törenin açılışında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Gökhan, “Kardeşliğin bu topraklarda mayası, bu havada kokusu vardı. Troya savaşında da Anadolu’nun tüm halkları kardeşti. Troialıların zor anlarında yanlarında Likyalılar, Mysialılar, Frigyalılar ve daha niceleri vardı. Çanakkale cephesindeki mücadelede de Anadolu’nun tüm halkları kardeşlikle birleşti. İşte Türkler, Kürtler, Aleviler, Sünniler ve daha niceleri şu karşı kıyıda koyun koyuna yatıyor. Onun için bugün bu ülkede ayrımcılık yapanları işitebilecek kulaklarımız yok. Ne mutlu ki sağırız. Kimseyi fikrinden, kökeninden dolayı horlayacak dilimiz de yok. Onur duyuyoruz ki dilsiziz, lalız. Kimseye inancından dolayı küçümseyerek bakacak gözlerimiz yok ve körlüğümüzle şeref duyarız. Onun için ben de bir Alevi’yim, Sünniyim, Türküm, Kürdüm. Affınızı beklemeden Ermeniyim, sıkılmadan Rumum. Ezanım, hazanım, çanım. Biz hepimiz adımız ne olursa olsun, soyadı Türkiye olan Kocaman bir aileyiz” diye konuştu.

Festivalde, geleneksel Homeros Bilim Sanat Kültür Ödülü, Kazak sanatçı Anjelika Akbar’a verildi.

Ödül için teşekkür eden Akbar, “Şimdiye kadar bir çok ödül aldım. Ama bu hayatımda aldığım en güzel ödül. Ben şuna inanıyorum; dünyada ne zaman savaş bitecek? İçimizdeki barışı bulduğumuz zaman. Ben de içimdeki barışı bulmaya çalışacağım. Bu ödüle de layık olmaya çalışacağım” dedi.

Tören, Akbar’ın piyano eşliğinde verdiği konserle sona erdi.
Kaynak: İHA