Menderes'in Köylüleri Muhalefete Desteğini Sürdürdü

Demokrasi şehidi Adnan Menderes’in memleketi Çakırbeyli’de Cumhurbaşkanlığı seçiminde en fazla oyu çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu aldı.

Menderes'in Köylüleri Muhalefete Desteğini Sürdürdü
2010 referandumunda verdiği 'hayır' kararıyla dikkat çeken Çakırbeyli, muhalefete olan desteğini sürdürdü.

Türkiye'de ilk defa halkın oyuyla Cumhurbaşkanı seçildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ilk turda yaklaşık yüzde 52 oy alarak seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olarak siyaset tarihine geçti. Darbeyle görevden alınan demokrasi şehidi merhum Başbakan Adnan Menderes'in memleketi olan Koçarlı'ya bağlı Çakırbeyli Mahallesi sakinlerinin ise tercihi yine değişmedi. Darbecilerin yargılanmasının önünü açan 12 Eylül 2010 tarihindeki referandumunda çıkan 'hayır’ kararı ile dikkatleri üzerine çeken Çakırbeyli sakinleri, Cumhurbaşkanlığı seçiminde de tercihini çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'ndan yana kullandı

Çakırbeyli'deki 2 sandıkta bulunan 513 seçmenden 101'i sandık başına gitmedi. Yapılan sayım sonucuna göre Ekmelletin İhsanoğlu 280, Recep Tayyip Erdoğan 130 ve Selahattin Demirtaş ise 2 oy aldı. 2010 referandumunda da Çakırbeyli'den 336 "hayır", 139 "evet" çıkmıştı. Bu sonuçlarla birlikte Çakırbeyli köyü, 2010 referandumdaki 'hayır' kararının ardından muhalefete desteğini sürdürmüş oldu.
"BAŞKAN ÇERÇİOĞLU ETKİLİ OLDU"
Seçimle ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Çakırbeyli Mahallesi Muhtarı Mehmet Demir, “Demokrasi şehidi Adnan Menderes’in memleketi Çakırbeyli Mahallemizde Cumhurbaşkanlığı seçiminde en fazla oyu CHP ve MHP'nin ortak adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu aldı. Ortaya çıkan bu tablo demokrasinin bir sonucudur. Halkımız kendisine kimi yakın hissettiyse ona oyunu veriyor. Halkın tercihine her zaman saygı duyuyoruz. Fakat eskiden Çakırbeyli’de Demokrat Parti ve devamı olan patiler tulum çıkarırdı. Hatta geçmişte köyümüzde Antalya’dan gelen bir aile yaşıyordu. O zaman CHP’ye tek oy çıkar ve o tek bir oyu da veren o arkadaşımızdı ve karısını dahi ikna edememişti. Ancak bu sonucun ortaya çıkmasında Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun mahallemiz yakınlarından bir arazi alması da etkili oldu. Arazi içinde bulunan evinde tadilat sürdüğü için Sayın Çerçioğlu mahallemizi sık sık ziyaret ederek, vatandaşımızla sohbet etme imkanı buldu. Sanıyorum Çerçioğlu’nun çok sık mahallemizi ziyaret etmesi ve vatandaşı çatı adayına destek vermesi önündeki telkinleri sandığa yansıdı. Herkesin şaşırdığı gibi demokrasi şehidi Merhum Başvekil Adnan Menderes'in köyünde halkın büyük çoğunluğu tercihini Ekemelleddin İhsanoğlu’ndan yana kullandı” dedi.

Kaynak: İHA