Bilecik Belediyesi Sokak Hayvanları Beslenme Noktalarına Yem ve Su Takviyesi Yapıldı

Bilecik Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl şehrin 15 yerinde oluşturulan Sokak Hayvanları Beslenme Noktaları'na yem ve su takviyesi yapıldı.

Bilecik Belediyesi Sokak Hayvanları Beslenme Noktalarına Yem ve Su Takviyesi Yapıldı

Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Nedret Avcı, beslenme noktalarına, yem ve su takviyelerini belirli aralıklarla yaptıklarını belirterek, sıcak havalar nedeniyle hayvanların susuz bırakılmaması uyarısında bulundu. Hayvanların sıcaktan büyük oranda etkilendiğini dile getiren Avcı, ''Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte oluşan hava sıcaklığı nedeniyle belediyemiz tarafından geçtiğimiz yaz mevsiminde uygulamaya koyduğumuz Sokak Hayvanları Beslenme Noktaları'na yem ve su takviyesinde bulunuyoruz. Beslenme noktalarımızın bir bölümüne kedi ve köpekler için yem ve su koyarken bir bölümüne de kuşlar için yem bırakıyoruz. İl sınırları içerisinde 15 tane beslenme noktamız var. Vatandaşlarımızdan, bu beslenme noktaları konusunda daha duyarlı olmalarını istiyoruz. Yani bu beslenme noktalarının temiz ve işlevsel halde tutulmasını istiyoruz. Buralara ve evlerimizin önlerine, çevreyi rahatsız etmeyecek ve kirliliğe neden olmayacak şekilde su bırakmaları, can dostlarımız için büyük bir fayda olur.''
Bilecik Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Sühendan Sengen ise, konulan su ve yem beslenme noktalarına gerekli takviyelerin yapılması ricasında bulundu. Havaların bundan sonraki süreçte ısınacağını dile getiren Sengen, ''Tüylü dostlarımızın bu suya ihtiyaçları var. Kaplarda suların mutlaka bulunması gerekiyor. Temizlik şirketi çalışanlarının da koyduğumuz su kaplarını yerlerinden almamalarını istiyoruz. Ayrıca vatandaşlarımızın bu konuda daha çok duyarlı olmaları gerçekten bizleri mutlu edecek ve işimizi kolaylaştıracaktır diye düşünüyorum. Lütfen hayvanlarımız susuz kalmasın diyorum'' diye konuştu.

Kaynak: İHA