Beyşehir’in Üzümlü Mahallesinde Toplu İftar Coşkusu

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Ramazan etkinlikleri kent merkezinin yanı sıra ilçeye bağlı mahallelerde de devam ediyor.

Beyşehir’in Üzümlü Mahallesinde Toplu İftar Coşkusu

Beyşehir Belediyesi tarafından ilçeye bağlı Üzümlü Mahallesi'nde kurulan toplu iftar sofrasına yoğun katılım olurken yaklaşık 3 bin kişi ilçe protokolü ile birlikte orucunu açtı. Yürüyen sahnenin kurulduğu mahallede düzenlenen Ramazan etkinlikleri programı ise renkli görüntüler oluşturdu.

“Beyşehir iftarda buluşuyor” adlı toplu iftar sofrasına AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, Beyşehir ilçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Özdemir, Belediye Başkanı Murat Özaltun, Başkan Yardımcıları Halim Gümüşel ve Kahraman Göksu, AK Parti İlçe Başkanı Nafiz Huğlu, Başkan Yardımcısı Hazım Kesme, daire amirleri, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı Özaltun ve beraberindeki ilçe protokolü, vatandaşlara kendi elleriyle iftar yemeği servisi yaptı.

Ramazan etkinlikleri programının başlangıcında bir konuşma yaparak mahalle sakinlerine seslenen AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, Ramazanın bereketinin ve feyzinin paylaştıkça çoğaldığını söyledi.

Beyşehir Belediye Başkanı Özaltun ve çalışma ekibine bu organizasyonları gerçekleştirdiklerinden ve Ramazan ayının manevi iklim ve havasını ilçe merkezinden mahallelere de yaydıklarından dolayı teşekkür eden Akış, “Üzümlülü hemşehrilerime de çok teşekkür ediyorum. Üzümlülüler, her zaman bize kucağını açmıştır, bizi bağrına basmıştır. Bir kez daha şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Rabbim inşallah Ramazan bayramına da hayırlarla, coluğunuz çocuğunuzla birlikte eriştirsin diyorum" diye konuştu.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da konuşmasında, Beyşehir'in mahalleye dönüşen 18 beldesi olduğunu hatırlatarak, bu yeni mahallelerde her gün sırasıyla toplu iftar yemekleri vermeye ve Ramazan etkinlikleri düzenlemeye devam ettiklerini belirtti.

Özaltun, Üzümlü Mahallesi sakinlerine Ramazan programına gösterdikleri yoğun katılımından dolayı teşekkür ederken, "Üzümlülü büyük olduğunu bir kez daha gösterdi. Burada katılımınızla rekor kırdınız, hepinize teşekkür ediyorum. Allah’ımız bu birlikteliğinizi, beraberliğinizi ve huzurunuzu hiç bozmasın inşallah" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen programda çocuklara yönelik Hacivat Karagöz, kukla, sihirbazlık ve palyaço gösterileri ilgiyle izlendi. Alanı dolduran çocuklar sahnede düzenlenen sandalye kapma ve diğer yarışmalara büyük ilgi gösterdi. Sema gösterileri ile son bulan etkinliklerin sonunda AK Parti Konya Milletvekili Akış ve ilçe protokolü çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı.

Üzümlü Mahallesi’nde Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında mahalle sakinlerine yürüyen ikram çeşmesinden limonata da dağıtıldı.
Kaynak: İHA