Üniversite Eğitimi İçin Türkiye Tercih Edilir Hale Geldi

Yunus Emre Enstitüsü ve TÜMED tarafından Kosova’da düzenlenen Türk Üniversiteleri Tanıtım Fuarında İzmir Üniversitesi’ni temsil eden Yurtdışı Tanıtım Sorumlusu Aslı Tanrıöğen, Türkiye’nin üniversite eğitiminde yabancı öğrenciler için çekim merkezi haline geldiğini söyledi.

Üniversite Eğitimi İçin Türkiye Tercih Edilir Hale Geldi

Türkiye’deki üniversite eğitimi olanakları konusunda Kosovalı gençleri bilgilendirmeyi amaçlayan Türk Üniversiteleri Tanıtım Fuarı, Prizren merkezli Türkiye Mezunları Derneği (TÜMED) ve Yunus Emre Priştine Türk Kültür Merkezinin yoğun tanıtım faaliyetleri sonucunda ilk defa Kosova’da düzenlendi ve büyük ilgi gördü. Tanıtım fuarında, yüksek öğrenimini Türkiye’de tamamlamayı planlayan öğrenciler ile onlara eşlik eden velileri, Türk üniversiteleriyle doğrudan tanışma imkânı buldu. Üniversite adayları fuarda, üniversitelerin öğrenim ve değişim programları, akademik kadrosu, burs imkânları, yurtları, başvuru şartları gibi konularda doğrudan üniversitelerden bilgi edindi. Dünyadan her yıl 5 milyon gencin üniversite eğitimi için yabancı ülkeleri tercih ettiğine dikkat çeken İzmir Üniversitesi Yurtdışı Tanıtım Sorumlusu Aslı Tanrıöğen bu hareketliliğin ülkelere kültürel, bilimsel, ekonomik pek çok katma değeri olduğuna işaret etti. Tanrıöğen, “Türkiye’de yüksek öğrenim aracılığı ile yabancı ülkelere açılma, özellikle son 10 yılda değerlendirilen bir alan. Yazılı ve görsel basın tanıtımlarına ek olarak fuarların da büyük katkısı olduğu inancındayız” dedi.

Kosova Kamu Yönetimi Bakanı, Kosova milletvekilleri ile Kosova kurum ve kuruluşları ile Kosova’da görev yapan Türkiye kurum ve kuruluş temsilcilerinin katıldığı fuar açılış töreninde, Türk üniversitelerinin uluslararası eğitim arenasındaki konumunun güçlenmesine dikkat çekildi.
Kaynak: İHA