Afşin'de, 'Ben Gökyüzünde Bir Yıldızım Projesi'

"Ben gökyüzünde bir yıldızım" adlı Avrupa BirliğŸi Projeleri kapsamında İtalya'dan 13 öğŸrenci AfşŸin'e geldi.

AfşŸin Turgay Ciner Endüstri Meslek Lisesi tarafından hazırlanan projenin Avrupa BirliğŸi EğŸitim ve Gençlik Programları Merkezi tarafından kabul edilmesinin ardından İtalya'den gelen öğŸrencilerle birlikte projenin tanıtımı yapıldı.
Okul Müdürü İhsan Acer, hazırladıkları çalışŸmanın bir uzay havacılık projesi olduğŸunu söyledi.
Havacılık ve uzay konusunda kendini yetişŸtirmek isteyen öğŸrencilerin yeterli imkanı bulmadığŸını dile getiren Acer, şŸunları kaydetti: "Gençler için eğŸitim müfredatı içinde yeteri kadar ele alınmamakta, uygulama tabanlı deneysel çalışŸmalardan uzak, yüzeysel tanımlayıcı ve ezbere dayalı bilgiler ile geçişŸtirilmektedir. 'Gençler ve Havacılık' veya 'Gençler ve Uzay' temaları resmi araşŸtırmalarda veya istatistik kurumlarının yaptığŸı araşŸtırmalarda gerektiğŸi kadar ele alınmamaktadır. Gereken değŸer ve önem verilmemektedir."
Acer, yeterli imkanın sağŸlanmadığŸı için de bir proje hazırlayarak bu alanda bir çalışŸmanın içerisinde girdiklerini söyledi.
Gençlere rehber olmaya önem gösterdiklerini dile getiren Acer, "Gençleri bilime, araşŸtırmaya ve incelemeye yönlendirerek uzay ve havacılık konularını yakından tanımalarını sağŸlamak ve faaliyetler gerçekleşŸtirmelerine imkan sunmak amacıyla ve bu alan da gençlere rehber olmak hedefiyle kurgulanmışŸtır" diye konuşŸtu.
İtalya eğŸitimcilerden Fabrızıo Fıorllı ise projenin her ülke için sonsuza kadar işŸ birliğŸi içerisinde olmasını temenni ettiğŸini bildirdi.
İtalyan ve AfşŸin halkının işŸbirliğŸi içerisinde olmasını dileyen Fıorllı, projenin başŸarıyla tamamlanacağŸını kaydetti.

 
Kaynak: AA