Bursa'da Kamyonda İşlenen Cinayetin Davasında Karar

Bursa'da, geçen yıl kasım ayında, evinden kaçan eşini sakladığı için bir fabrikada şoförlük yapan arkadaşını bıçakla öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan sanığa 18 yıl hapis cezası verildi.

Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu Mehmet Ateş (39) ile maktul Özgür Kılıç'ın yakınları katıldı.

Suçlamaları kabul etmeyen Ateş, mağdur olduğunu savunarak mahkemenin takdirine sığındığını söyledi.

Mahkeme heyeti, sanığa önce "kasten öldürmek" suçundan müebbet hapis cezası verdi. Cinayetin tahrik altında işlendiği kanaatine varan heyet, cezayı 18 yıla indirdi.
Maktulün yakınlarının avukatı Murat Özdemir ise sanığa tahrik indirimi uygulanmaması gerektiğini belirterek kararı temyiz edeceklerini bildirdi.
Yıldırım ilçesi Yunus Emre Mahallesi'nde bir arsada, 9 Kasım 2013'te, bir fabrikada şoför olarak çalışan 33 yaşındaki Özgür Kılıç ile arkadaşı Mehmet Ateş, 16 CSB 97 plakalı kamyonda alkol almaya başlamıştı. Ateş ile evinden kaçan eşini sakladığını iddia ettiği Kılıç arasında bıçaklı kavga çıkmıştı. Kılıç, karnı ve boynundan, Ateş ise kulağı ve elinden yaralanmıştı. Araçtan inerek olay yerinden uzaklaşan Ateş, telefonla polisi arayıp yardım istemişti. Ateş, sağlık ekiplerince Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılmış, Kılıç'ın cesedi ise kamyonda bulunmuştu. Tedavisinin ardından gözaltına alınan ve mahkemece tutuklanan Ateş hakkında "kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.
Kaynak: AA