Saadet Partisi İsrail Bayrağı Yaktı

Saadet Partisi Sivas İl Teşkilatı Gençlik Kolları üyeleri, kent meydanında toplanarak, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği bombalı saldırılara tepki için İsrail bayrağı yaktı.

Saadet Partisi İsrail Bayrağı Yaktı

Sivas Saadet Partisi Gençlik Kolları, teravih namazı sonrası kent meydanında toplanarak İsrail’in Gazze’ye düzenlediği bombalı saldırıları protesto etti. Yaklaşık 100 kişilik bir grubun katıldığı protesto gösterilerinde kadınlarda yer alırken, çeşitli sloganlar atıldı. Grup adına konuşan Saadet Partisi Gençlik Kolları Başkanı Orhan Çıtır “Malumunuz üzere terörist İsrail devleti yine yaklaşık bir haftadır mazlum Filistin halkına adeta savaş açmış, mübarek Ramazan ayında bebek, çocuk, yaşlı, genç demeden katliam yapması yüreklerimizi dağlamış adeta ateş düşürmüştür. 700’den fazla hava saldırısıyla 25’i çocuk, 12’si kadın, 100’ü aşkın kişi şehit edilmiş, 670 kişi ise yaralanmıştır. Durum böyleyken sadece Filistin’de değil dünyanın hemen her yerinde Müslümanlar katledilirken, ümmetin durumu dünyanın umursamaz bir hal sergilemesine asıl yüreğimizi acıtandır. Lafa geldiği zaman müslüman müslümanın kardeşidir diyen, fakat kardeşi öldüğü zaman umursamaz davranan bir topluluk haline getirildik. Yani başımızdaki müslümanın öldürülmesi futbol maçları kadar ilgi alanımıza girmedi. Filistin’deki ölen kardeşlerimize sadece rahmet diledik ve geçtik. Ne olur bize Allah aşkına? Nedir bu üzerimizdeki ölü toprağı? Neden tüm dünyada sadece Müslümanlar öldürülüyor? Ve neden Müslüman canı bu kadar değersiz? Hepimizin vicdanı sızlıyor, yürekler dağlanıyor aslında, ciğerimizi kanıyor ama herkesin ağzında bir söz elden bir şey gelmiyor duadan başka” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Filistin’de hayatını kaybedenler için dua edildi. Daha sonra grup İsrail bayrağını ateşe vererek yaktı. Grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA