Kadınhanı ve Sarayönü’nde Binlerce Kişi İftarda Buluştu

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Kadınhanı ve Sarayönü’nde düzenlediği iftar programı binlerce kişiyi bir araya getirdi.

Kadınhanı ve Sarayönü’nde Binlerce Kişi İftarda Buluştu

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Kadınhanı ve Sarayönü’nde düzenlenen iftar programlarında binlerce kişiyle birlikte iftar yaptı. Kadınhanı’ndaki iftar programı öncesi Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile düzenlenen Musa Topbaş Hocaefendi’yi anma programına katılan Başkan Akyürek, iftarlar ve anma programı nedeniyle farklı bir manada buluştuklarını söyledi.

Musa Efendi Hazretleri ve ailesinin Anadolu’nun medarı iftiharı olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, “Gençlerimize, Konya’mıza bu maneviyat önderlerini, bu büyüklerimizi, bu kıymetli insanları mutlaka öğretmeliyiz. Onlara böylece doğru bir model vermiş oluruz. Günümüzde tuzaklar var, günümüzde doğruyu bulmanın önünde engeller var. Nefsimizi kuvvetlendiren, dünyevileşmeyi teşvik eden adeta şeker içine sarılmış zehirler var. Dolayısıyla çocuklarımıza, gençlerimize, insanımıza mutlaka hakikat rehberlerini öğretmemiz gerekir. İnşallah Konya’mızda yetişen maneviyat önderlerimizi, Hacı Musa Efendi başta olmak üzere büyüklerimizi hatırlatan, anan, onların hatıralarını gelecek kuşaklara aktaran yayınlar, programlar, sempozyumlar, konferanslar konusunda belediye olarak elimizden geleni yapmaya gayret edeceğiz” dedi.

Başkan Akyürek, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerle devam eden anma programının sonunda Kadınhanı Belediye Başkanı Mehmet Nuri Ödük ve binlerce vatandaş ile birlikte iftarını açtı.

BAŞKAN AKYÜREK KADINHANI’NDA MUHTARLARI DİNLEDİ
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Kadınhanı’nda Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri ve muhtarlarla da bir araya gelerek, sorunları dinledi. Kadınhanı Belediyesi’nde gerçekleştirilen toplantıda Konya’ya yapılan yatırımlar hakkında muhtarları bilgilendiren Başkan Akyürek, bütün yatırımlar tamamlandığında Konya’nın daha güçlü ve daha modern bir şehir olacağını vurguladı. Başkan Akyürek, muhtarlardan 5 Yıllık Stratejik Plan’da yer alabilmesi için mahallelerinin yatırım ihtiyaçlarını tespit edip bildirmelerini istedi.

SARAYÖNÜ’NDE DE BİNLERCE KİŞİYLE İFTAR
Kadınhanı’nın ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından Sarayönü’nde düzenlenen iftar programına katılan Başkan Akyürek, Konya ve ilçelerinde büyük bir Ramazan coşkusu yaşandığını kaydetti.

Başkan Akyürek, “İbadethanelerimiz, iftar sofralarımız, evlerimiz şenlenmiş durumda. İnancımızı, geleneklerimizi, bizim devraldığımız manevi mirası çocuklarımıza aktarmayı sakın ihmal etmeyelim. Belediyelerin temel görevlerinden birisi de manevi kalkınma ve insanımızın manen de mutlu olmasını sağlamaktır” diye konuştu.

B
Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak ile birlikte iftar programına katılan vatandaşlarla sohbet eden Başkan Akyürek, Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi son mitingini 9 Ağustos’ta Konya’da yapacağını belirterek, herkesi büyük Konya mitingine davet etti.
Kaynak: İHA