Geleceğin Bilim Adamları Odtü’de
Mamak Belediyesi Gençlik Merkezleri Bilim Topluluğu üyesi 10-27 yaş arası 40 genç, ODTÜ Toplum ve Bilim Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni ziyaret etti.

ZAMAN İÇİNDE YOLCULUK
Bilim ve Teknoloji Koleksiyonu Sergi Alanı Yerleşkesi’nde gerçekleşen gezi kapsamında öğrencilerin ilk durağı uygulamalı bilim merkezi oldu. 'Bilime Dokunun' ilkesiyle tasarlanan deneyler ve düzenekleri yakından gören gençler ardından neolitik devir evi, tunç çağı tablet fırını, demir çağı heykelleri, antik çağ un değirmeni ve zeytinyağı işliği gibi eserlerin sergilendiği Bilim ve Teknoloji Tarihi Sergisi’ni gezdi. Özel otomobil koleksiyonunun sergilendiği Ulaşım Tarihi Sergisi’nde zaman içinde yolculuğa çıkan gençlerin gezisi uçak, tren ve otomobillerin sergilendiği Açık Hava Sergisiyle sona erdi.
BİLİM KULESİ HIZLA YÜKSELİYOR
Mamak’ın bilimin merkezi olacağını kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Başkentlileri uzayda yolculuğa çıkaracak olan planetaryum kulemizin inşaatına devam ediyoruz. Planetaryum kule öğrencilerimize gençlerimize uzayı tanıtacak, güneş sistemini anlatacak. Aynı zamanda Mamak’a da görselliğiyle değer katacak” dedi.
Misket Mahallesi’nde inşa edilen 115 metrelik dev bilim kulesi ziyaretçilerini birebir uzaya yolculuğa çıkaracak. 15 dönümlük yeşil alan üzerine inşa edilen bilim kulesi son teknoloji simülasyon sistemiyle donatılacak.
