Kumluca Belediye Meclisi Haziran Ayı Toplantısı Gerçekleştirildi

Kumluca Belediye Meclisi haziran ayı olağan toplantısına 25 meclis üyesinden 23'ü katıldı.

Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya başkanlığındaki toplantıda Kumluca Belediyesinin 1 Kasım 2012 ve 11/9 sayılı meclis kararı görüşüldü.
Başkan Çetinkaya, 1 Kasım 2012 tarihindeki Kumluca Belediye Meclisinde, Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşleri Birliğine (GATAB) üye olma kararı alındığını, kendilerinin de resmi olarak üyelik başvurusu yaptıklarını, ancak aradan geçen sürede kendilerine herhangi bir cevap verilmediğini söyledi.

Çetinkaya, bugüne kadar Kumluca Belediyesinin GATAB'a üye yapılmaması ve yeni Büyükşehir Yasası nedeniyle üyelik kararından vazgeçilmesini istediklerini belirtti.

Yapılan oylama sonucu, Kumluca Belediyesinin GATAB'a üyelik başvurusunun geri çekilmesi, 17 kabul, 7 çekimser oyla kabul edildi.
Toplantıda meclis üyesi Ramazan Oktay, Soma'daki maden kazasında yaşamını yitirenler anısına bir parka isim verilmesi ve Kumluca'da geçen günlerde yaşamını yitiren hayırsever Turgut Küstür'ün isminin de bir caddede yaşatılmasını önerdi. Oktay'ın önerisi, imar komisyonuna havale edildi.
Toplantı sonunda Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, 1 Haziran'da Belçika'nın başkenti Brüksel'de Kumluca Belediyesine verilen "En iyi kalite uygulamaları 2014" ödülü hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.
Kaynak: AA