Kü'de Mezuniyet Heyecanı

Kırıkkale Üniversitesi'nde (KÜ) 2013-2014 akademik yılı mezuniyet töreni düzenlendi.

Başpınar Stadyumunda yapılan törende konuşan Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Valilik olarak öğrencilerin yetiştirilmesi konusunda üniversite ile yakın bir temas içerisinde olduklarını belirtti.

KÜ'nün kendileri için önemli bir ilim yuvası olduğunu ifade eden Vali Kolat, kentin ekonomik, sosyal ve kültürel olarak kalkınması ve kent kimliği kazanmasında üniversitenin çok büyük katkılarının olduğunu söyledi.

KÜ ile birlikte yapılan ortak projelerle Kırıkkale'nin daha da büyüyeceğinin altını çizen Vali Kolat, şunları kaydetti:
"Teknopark kurulması çalışmalarının tamamlanmasıyla ve silah organize sanayi başta olmak üzere organize sanayi bölgeleri çalışmalarında daha da ileri bir aşamaya geleceğiz. Kırıkkale Valiliği, belediyesi, kamu kurum ve kuruluşları olarak hepimiz üniversitemizin yanındayız. Üniversitemizin sizlere daha iyi hizmet edebilmesi için elimizden gelen her türlü çabayı gösteriyoruz ve göstermeye de devam edeceğiz. Kırıkkale, Makine Kimya Endüstrisi Kurumu, fabrikaları, rafinersi, üniversitesi, Kızılırmağı, hızlı treni, organize sanayi bölgeleri olmak üzere önemli karayolu ulaşım alanı, başkent Ankara'ya olan yakınlığı önemli bir güç potansiyeline sahip olması bölgeye büyük avantaj sağlamaktadır. İnşallah bu mezun olan gençlerimiz buralara gelerek hizmet vermelerinden son derece mutlu olacağız."
KÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız da konuşmasında, bugün kendileri, öğrencileri ve aileleri için gerçekten heyecanlı ve mutlu bir gün olduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Yıldız, "Kırıkkalemiz'den geleceğimizin güvencesi, ülkemizin göz bebeği, bugün mezun olan 8 bin 954 öğrenciyi uğurluyoruz. Türkiye ve dünyanın her yerinde çalışabilecek bilgi ve özgüvene sahip, sağduyulu, ülkesi ve milletinin değerleriyle barışık bireyler olarak yetiştirdiğimiz bu gençlerle övünüyor ve onlardan ayrılmanın hüznünü yaşıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından fakülte ve bölüm birincilerine Vali Kolat tarafından takdir belgesi ve diplomaları verildi.

Protokol üyeleri tarafından mezun olan diğer öğrencilere de diplomaları takdim edildi.
Programa katılan veliler de mezun olan öğrencilerle birlikte büyük sevinç yaşadı.
Program, mezun olan öğrencilerin kep atmasıyla son buldu.

Kaynak: AA