Kesk’ten Taşeron Açıklaması

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Hakkari Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Şükran Sönmez Güldal, insanca yaşam, güvenceli iş için taşeronsuz mücadelelerinin devam edeceğini belirtti.

Kesk’ten Taşeron Açıklaması

Bulvar Caddesi üzerinde bulunan belediye binası önünde düzenlenen basın açıklamasına BDP İl Eş Başkanı Mehtap Daşdandemirel, BDP Kadın Meclisi ve STK temsilcileri katıldı.

Burada basın açıklamasını okuyan KESK Hakkari Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Şükran Sönmez Güldal, taşeronlaşmaya tepki göstererek, ”Son söz olarak diyoruz ki; emekçilerin yaşamlarını daha da karartmayı hedefleyen saldırılara karşı birlikte mücadele etmesinden başka bir yolu yoktur. Taşeron yasa tasarısına karşı bugün gelinen aşamanın bir kazanım olarak değerlendirilmesi yerine taşeron sisteminin çalışma hayatından tamamen çıkarılması için mücadeleyi büyütmekten başka seçeneğimiz yoktur. KESK olarak emekçileri 19. yüzyılın kölece çalışma koşullarına mahkûm eden taşeronluğa karşı kararlılıkla mücadele edeceğimizi buradan kamuoyuna bir kez daha ilan ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA