Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş Düzce'de Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Çözüm sürecini sonuçsuz bırakmak isteyenler, akamete uğratmak isteyenler olabilir. İçeride ve dışarıda bunların bir takım provokatif eylemler yapacağı tahmin edilebilir birşeydir. Şimdi onlarla karşı karşıya kalıyoruz ama çok şükür geneline baktığımız zaman çözüm iradesi gerçekten devam ediyor. Halkın desteği de büyük oranda devam ediyor" dedi.

İnsan ve Medeniyet Hareketi Düzce Şubesinin düzenlediği konferansa katılmak için kente gelen Kurtulmuş, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Kurtulmuş, esas meselenin Cumhurbaşkanlığı seçiminden ziyade çözüm süreci olduğunu ifade ederek, "Türkiye'nin diyebiliriz ki cumhuriyet tarihi boyunca en önemli, kalıcı, zor, çözülmesi gerçekten en ağır sorunu terör meselesini bitirmesiydi. Orada fevkala önemli bir siyasi irade ortaya konuldu. Bedeli ne olursa olsun bunu ödemeye hazırız ve bu meseleyi çözeceğiz iradesiyle Başbakanımız yola koyuldu. Hükümet çok çeşitli adımlar attı" diye konuştu.

Terör örgütünün aynı şekilde silah bırakma iradesine sahip olduğunu anlatan Kurtulmuş, "Daha da önemlisi halkımızın başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu halkı olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayanların çok büyük bir kısmı çözüm sürecine olumlu destek verdi. Bunun sonucu olarak da 1,5 yıldır bu memlekette, memleketin farklı yerlerine artık şehit cenazeleri gelmiyor. Dolayısıyla bir tek kişi bile ölmüyor" ifadelerini kullandı.
"Bundan ne kadar seviniyorsak, birileri de o kadar üzülüyor" diyen Kurtulmuş, "Türkiye bu meseleyi çözdükten sonra daha güçlü bir şekilde ilerleyecek. Dolayısıyla çözüm sürecini baltalamak isteyen bazı unsurların olduğunu biliyoruz. Çözüm sürecini sonuçsuz bırakmak isteyenler, akamete uğratmak isteyenler olabilir. İçeride ve dışarıda bunların bir takım provokatif eylemler yapacağı tahmin edilebilir bir. Şimdi onlarla karşı karşıya kalıyoruz ama çok şükür geneline baktığımız zaman çözüm iradesi gerçekten devam ediyor. Halkın desteği de büyük oranda devam ediyor" değerlendirmesinde bulundu.
Kurtulmuş, ne yapılırsa yapılsın, hangi oyun oynanırsa oynansın Türkiye'nin bu meseleyi çözeceğini ifade ederek, şöyle konuştu:
"Bunu çözme iradesine de sahiptir. Bir millet geçtiğimiz birkaç yıl öncesine kadar akşam 4-5 olduğu zaman evinden dışarıya çıkamayan insanlar, artık huzurun, güvenliğin ve barışın tadını aldıktan sonra hiçkimsenin bu ortamı bozmasına müsaade etmez. Dolayısıyla bunun sahibi halkımızın kendisidir. Her kim bu süreci bozmaya niyet ederse şu ya da bu taraftan onları bu millet görür, bilir ve ciddi bir şekilde cezalandırır. Dolayısıyla bu provokatif eylemlerin bir an evvel bitirilmesini ümit ediyoruz."
Türkiye Cumhuriyeti devletinin üzerine düşeni yapacağını hatırlatan Kurtulmuş, şunları kaydetti:
"Bir taraftan sabırla sürecin hiçbir şekilde zarar görmemesi için hareket eden güvenlik güçlerimiz ama devlete karşı yapılacak olan saldırıları karşıda gerekli tedbirleri alacaklardır. Ben bir tehlike ve risk görmüyorum. Birileri de aman bu olaylar oluyor ne güzel bir takım riskler ortaya çıkıyor gerginliği oluşturmaya çalışabilir. Bunların hiçbir kıymetinin olmadığını düşünüyorum. Bir kere halk bir meseleyi benimsedikten sonra geri dönüşü olmaz. Bu istikamette yolumuza devam edeceğiz."
Kaynak: AA