Afganistan'da Seçim Konvoylarına Saldırı

Afganistan'da 14 Haziran'da düzenlenecek devlet başkanlığı seçiminin ikinci turu için geri sayım sürerken, yarışın iddialı isimlerinden Abdullah Abdullah'ın bir seçim konvoyu daha saldırıya uğradı.

Abdullah'ın seçim konvoyuna yönelik son saldırı, ülkenin kuzeyindeki Faryab vilayetinin Devlet Abad ilçesinde düzenlendi.

Devlet Abad Kaymakamı Abdussalam Nuzhet, Azadi Partisi'nin Genel Başkanı ve aynı zamanda Abdullah'ın seçim kampanyası sorumlularından General Abdul Melik'in de içinde bulunduğu seçim konvoyunun, Devlet Abad-Andkhoy arasında bulunan Cangel bölgesinde saldırıya uğradığını bildirdi.
Nuzhet, saldırıda Melik'in bir korumasının yaşamını yitirdiğini, kendisinin olaydan yara almadan kurtulduğunu açıkladı.

İlk saldırıyla ilgili açıklamada bulunan Kabil Emniyet Müdürlüğü sözcüsü Haşmatullah Estanikzey, intihar eylemcisinin üzerine yerleştirdiği bombayı, Abdullah'ın da içinde bulunduğu araç konvoyunun Mirvays Maydan bölgesinden geçtiği sırada patlattığını belirtti.

Daha sonra yol kenarına yerleştirilen bombanın da patlatıldığını ifade eden Estanikzey, Abdullah'ın üç korumasıyla üç sivilin öldüğünü kaydetti.

Estanikzey, Abdullah'ın saldırıdan yara almadan kurtulduğunu, 22 kişinin yaralandığını söyledi.

Saldırının ardından açıklama yapan Abdullah, ''Kimse böyle alçakça saldırı düzenleyerek halkın iradesine mani olamaz. Faillerin bulunmasını istiyoruz'' dedi.

Her iki saldırıyı da henüz üstlenen olmazken, Taliban, seçimin yapılmasına engel olacaklarını açıklamıştı.

Kaynak: AA