Gebze Kent Meydanında Sohbet Dolu Akşamlar

Gebze Kent Meydanı’nda Gebze Belediyesi tarafından bu yıl da kurulan çayhane, 7’den 70’e Gebzelileri iftar sonrası çay sohbetinde ağırlıyor.

Gebze Kent Meydanında Sohbet Dolu Akşamlar
Kendilerine ikram edilen çaylarını yudumlayarak fasıl heyetinin seslendirdiği eserleri dinleyen Gebzeliler, sohbet dolu bir akşamı aileleriyle birlikte geçiriyor
Gebze Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca Kent Meydanı’na kurulan çayhanede sohbet dolu akşamlar başladı.

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in talimatıyla bu yıl da kent meydanına kurulan çayhaneye gelen vatandaşlar, kendilerine ikram edilen çaylarını yudumlayarak meydandaki etkinlikleri takip ediyor. Kent Meydanı’nda bulunan ışıklı gösteri havuzunda her akşam düzenlenen görsel şölen eşliğinde sahne alan sanatçıların seslendirdiği Türk Sanat Müziği eserlerini ve ilahileri dinleyen Gebzelileri yalnız bırakmayan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, hemşerilerinin iftar ve teravih sonrasında bir araya gelerek tanışması ve kaynaşması için uygulamayı bu yıl a sürdürdüklerini söyledi.

İftar sonrası Gebzelilerin meydanda aileleriyle birlikte hoşça vakit geçirdiğini dile getiren Başkan Köşker, “Teravih sonrası başlayacak olan farklı etkinliklerle Ramazan ayını geçireceğiz. Kent meydanına aileleriyle birlikte gelen Gebzeli hemşerilerimiz, açık havada bu güzel atmosferde sahur vaktine kadar zaman geçirebilecekler” dedi.

Çayhanede vatandaşlarla sohbet eden Başkan Köşker’e başkan yardımcısı Engin Güzel, başkan danışmanı Şakir Bitmez, AK Parti Gebze İlçe Gençlik Kolları Başkanı Samet Coşkun eşlik etti.

Mahalle iftarlarının yanı sıra Gebze Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca Gebze Kent Meydanı’nda bir dizi etkinlik düzenlenecek. Gebzelilerin Ramazan ayındaki buluşma ve bir araya gelme adresi olan Gebze Kent Meydanı’nda etkinlikler, 2 Temmuz saat 23.45’et Serkan Şahin konseriyle start alacak. Gebze kent Meydanı’nda Ramazan ayı boyunca yapılacak etkinlikler ise şöyle: “5 Temmuz Hicazlı Sevgili (sohbet), 6 Temmuz Ömer Karaoğlu (konser), 9 Temmuz Ömer Döngeloğlu (sohbet), 11 Temmuz Eşref Ziya Terzi (konser), 12 Temmuz Serdar Tuncer (şiir dinletisi), 16 Temmuz Dursun Ali Erzincanlı (şiir dinletisi), 18 Temmuz Mehmet Emin Ay (sohbet), 25 Temmuz Bekir Develi (sohbet), 26 Temmuz Bedirhan Gökçe (şiir dinletisi)”
Kaynak: İHA