Aksaray'da 'İnşaat Sektör Kurulu 5. Toplantısı' Yapıldı

Müstakil Sanayici ve İşŸ Adamları DerneğŸi (MǜSİAD) Aksaray şžubesi'nce "İnşŸaat Sektör Kurulu 5. Toplantısı" gerçekleşŸtirildi.

MǜSİAD Aksaray şžube BaşŸkanı Abdulkadir Karatay, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ATSO) düzenlenen toplantıda yaptığŸı konuşŸmada, Aksaray'ın 3 önemli sorununun bulunduğŸunu, bunlardan birincisinin modern bir şŸehir için kentsel dönüşŸüm olduğŸunu söyledi.
Kentsel dönüşŸüm alanlarının tespit edilerek tarihi dokuya uygun dönüşŸüm projelerinin hayata geçirilmesi gerektiğŸini belirten Karatay, "DiğŸer sorunlar ise kent içi ulaşŸım ve kaliteli düzeyde içme suyuna olan ihtiyaçtır. Bunların çözümü için belediyemiz gereken özverili çalışŸmayı yapmaktadır. Sivil toplum kuruluşŸlarımızın, şŸehrin sorunları ve çözüm önerileri için bir araya gelerek çalışŸmalarını paylaşŸmasını ve ortak akılla çözüm üretilmesini istiyoruz'' diye konuşŸtu.
Toplantıya, Aksaray ǜniversitesi (ASǜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf şžahin, ATSO BaşŸkanı Ahmet KoçaşŸ, Aksaray Belediye BaşŸkan Yardımcısı Serdar Baydar ve inşŸaat alanındaki firma yetkilileri katıldı.
 
Kaynak: AA