Bakan Eker, Başkan Sekmen'i Ziyaret Etti

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i ziyaret etti.

Bakan Eker, Başkan Sekmen'i Ziyaret Etti

Tarım Sektörü Ortak Akıl Toplantısı ile 2. Erzurum Çalıştayı ve Ortak Akıl Platformu'na katılmak üzere kente gelen Bakan Eker, Başkan Sekmen'e görevinde başarılar diledi. Eker, ziyarette yaptığı açıklamada, şöyle dedi:
"Mart seçimlerinde halkın büyük çoğunluğunun desteğini alan Mehmet Sekmen Beyefendi'yi tebrik ediyorum. Sayın Sekmen İstanbul'da çok başarılı bir belediye başkanlığı dönemi geçirdi. Kendisiyle Parlamento'da birlikte çalıştık. Şimdi de bu birikim ve tecrübesini Erzurum'a kullanacak. Belediyecilik ve Parlamenter olarak yasama alanındaki tecrübesini memleketinde değerlendirecek. Belediyeleri güçlendirmek ve onlara daha fazla katkı sunmak adına yaptığımız yeni düzenlemeyle Büyükşehir Belediyelerine daha özel yetkiler verdik. Böylelikle kentsel ve kırsal alanda belediye başkanları daha çok hizmet üretecek.

Başkan Sekmen Erzurum'a çok büyük hizmetler verecek."
"Üretime dönük saha çalışmamız var"
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Mehmet Sekmen de, çalışmalarıyla ilgili Bakan Eker'e bilgi aktardı. Sekmen, şu görüşlere yer verdi:
"Erzurum, Doğu Anadolu'nun en büyük şehirlerinden biridir. Kentte hayvancılığın gelişmesine yönelik Hayvan Borsası Projemiz var. İnşallah bu projeyi gerçekleştirirsek kente katma değer kazandıracağız. Şehrimizin bölge planlarını çıkartacağız. Şehrimizde gecekondular mevcut. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ ve kendi imkanlarımızla bu alanları rehabilite edeceğiz. Atık su ve yağmur suyu kanallarımız çok eski. Bunların yenilenmesi gerekiyor. Su şebekesi, atık su ve yağmur suyu kanallarıyla alakalı bir projemiz var. Üretime dönük saha çalışmamız var. 4 tekstil firmasıyla konuştuk. Bir ayakkabı firmasıyla da görüşme yaptık. Hayvancılıkla ilgili her bir ilçemize veteriner hekim desteği sağlamayı düşünüyoruz. Sosyal tesislere ihtiyacımız var. Hayvanat bahçesi ve kuş cenneti projemiz var. Bunları da hayata geçirmeyi planlıyoruz." Başkan Sekmen, ziyaretin sonunda Bakan Eker ve beraberindekilere çeşitli hediyeler takdim etti. Bu arada Bakan Eker'in ziyaretinde Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Selami Keskin ve Ali Rıza Kiremitçi, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Fevzi Polat ile Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Hüseyin Koçan da hazır bulundu.
Kaynak: İHA