Diyarbakır'da Üç Otomobil Ateşe Verildi

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde üç otomobili ateşe veren saldırganlar, aynı sokaktaki bir dernek binasının da giriş bölümünü yaktı.

Alınan bilgiye göre, Körhat Mahallesi'nde park halinde bulunan Cumali Bulgu'ya ait 63 EH 417, Ali Çelik'e ait 34 UH 8649 ve Ömer Sönmez'e ait 31 D 0284 plakalı otomobiller, kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce benzin dökülerek ateşe verildi.

Sokaktaki Özgür Yurttaş Derneği'nin giriş bölümünü de benzin dökerek yakan saldırganlar, eylemin ardından kayıplara karıştı.
Olayı fark eden vatandaşların haber vermesi üzerine bölgeye giden itfaiye ekibi, dernek binası ve araçlardaki yangını söndürdü. Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri, saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.
Otomobil sahiplerinden Ömer Sönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, inşaat işçisi olduğunu ve günlük 50 lira yevmiye ile çalıştığını belirterek, "Olay sabah erken saatlerde olmuş. Komşular haber verdiğinde arabamın yandığını gördüm. Arabamın arka ve önünde 21 plakalı otomobiller vardı onlarda herhangi bir hasar yok. İki çocuk okutuyorum. Tek birikimim bu arabaydı, onu da yaktılar. Şimdi zararımı kim karşılayacak, kim bunun hesabını verecek?" dedi.

Kaynak: AA