Venezuela Büyükelçisi Reyes, Ato Başkanı Bezci'yi Ziyaret Etti

Venezuela Büyükelçisi Jose Gregorio Bracho Reyes, Ankaralı yatırımcıları Venezuela'ya yatırım yapmaya davet etti.

Ankara Ticaret Odası'ndan (ATO) yapılan açıklamaya göre, Büyükelçi Reyes, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci'yi makamında ziyaret etti.
Reyes, burada yaptığı konuşmada, Venezuela'da tarımı ve endüstriyi geliştirmek istediklerini belirterek, bu nedenle Ankaralı iş adamlarıyla masaya oturmak istediklerini ifade etti.

Venezuela'nın ekonomik ve sosyal durumu hakkında da bilgi veren Reyes, 31 milyon nüfuslu Venezuela'da 2 milyon istihdam açığı bulunduğunu belirtti.

Reyes, ülke ekonomisinin bu kadar istihdam yaratacak kapasitesi bulunmadığını ifade ederek, bu nedenle gelişmiş ülkelerden iş adamlarının ülkelerine gelmesini istediklerini kaydetti.

Halen Venezuela'da bir Türk şirketinin yatırım yaptığını anlatan Reyes, tarımdan inşaata kadar her alanda yatırım açığı bulunduğunu ve Venezuela devletinin yabancı yatırımcı çekmeye yönelik bir program yürüttüğünü bildirdi. Reyes, "Türk iş adamlarını Venezuela'ya davet ediyoruz. Türkiye'nin bize ve Latin Amerika'ya katacağı çok şey var" ifadelerini kullandı.
ATO Başkanı Salih Bezci de Türkiye'nin savaşla elde ettiği bağımsızlığa sahip olmayı sürdürmek için ekonomik savaş vermeye devam ettiğini ifade etti.

ATO ve çalışmaları hakkında da bilgi veren Bezci, Oda'nın 150 bin üyesi bulunduğunu ve hepsinin her türlü işbirliğine açık olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA