Otizmli Miniklerin Karne Sevinci

Hatay'da özel bir kurumda eğitim alan otizmli öğrenciler, karne sevinci yaşadı.

Vali Mehmet Celalettin Lekesiz'in de katılımıyla gerçekleşen karne töreninde, otizmli öğrencilere karneleri ile çeşitli hediyeler verildi.

Burada otizmli bir öğrencinin verdiği oyuncak mikrofonla konuşma yapan Lekesiz, özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklara ve ailelerine destek olmak amacıyla toplumda bir farkındalık yaratmaya çalıştıklarını söyledi.

İl genelinde bin 150'ye yakın kurumda 362 bin civarında öğrencinin karne alacağın hatırlatan Lekesiz, sağlıklı ve mutlu bir eğitim öğretim yılını geride bırakmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Özel eğitime ihtiyaç duyan çocukların sorunlarının toplumun tüm kesimlerinde fark edilmesi adına yoğun çaba içerisinde olduklarını ifade eden Lekesiz, şunları kaydetti:
"Çocuklarımızın hem kendi özel dünyalarında hem de toplumsal hayatımızda daha güçlü bir geleceğe sahip olmaları için bir yol haritası çalışması içerisindeyiz. Bu yol haritasının hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İl genelinde çocukların ve ailelerinin bugün olduğundan daha mutlu olmaları için kim, nerede, nasıl görevler icra edecek buna ilişkin yetki ve sorumlulukları belirleyen bir yol haritası bu. Ümit ediyorum ki bu yol haritasıyla çocuklarımızı daha iyi bir geleceğe hazırlayacağız."
Bir sorunun çözüm sürecinin onun varlığının kabul edilmesiyle aşılacağının altını çizen Lekesiz, engelli çocuklara her zaman destek veren anne ve babalara teşekkür etti.
Türkiye Otizm Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Hatay Otizmliler Derneği Başkanı Sara Gök de otizmli bir çocuğunun olduğunu ve otizmin hiç bir başarıya engel olmadığını vurguladı.
Konuşmaların ardından otizmli öğrencilerden Ertuğrul Gök, törene gelen davetlilere saz çalıp türkü söyledi.

Kaynak: AA