Beü ve Akm İşbirliğiyle Düzenlenen 2. Uluslararası Türk ve Dünya Edebiyatları Arasında Etkileşimler Sempozyumu Sona Erdi

2. Uluslararası Türk ve Dünya Edebiyatları Arasında Etkileşimler Sempozyumu kapanış oturumu ile sona erdi.

Beü ve Akm İşbirliğiyle Düzenlenen 2. Uluslararası Türk ve Dünya Edebiyatları Arasında Etkileşimler Sempozyumu Sona Erdi

8-10 Mayıs 2014 tarihleri arasında BEÜ ve Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen sempozyum, Tahir Karauğuz Konferans Salonu’nda kapanış oturumu ile sona erdi. 30 bildirinin sunulduğu, yerli ve yabancı akademisyenlerin yanı sıra Atatürk Kültür Merkezi Başkanı Prof. Dr. Turan Karataş da katıldı.

Açılış oturumundan kapanış oturumuna kadar sempozyumu yakından takip eden AKM Başkanı Karataş, kapanış oturumunda da önemli noktalara dikkat çekti. Kapanış oturumunun başkanlığını ise Prof. Dr. Mehmet Narlı yaptı. Narlı ve beraberindeki konuşmacılar sempozyum boyunca ulaşılan sonuçları ve önemli mesajları katılımcılara aktardı.

Kapanış sempozyumu sonunda BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Uzun, AKM Başkanı Prof. Dr. Turan Karataş’a plaket takdim ederek desteklerinden dolayı teşekkür etti. Uzun, “Mutlaka eksikliklerimiz vardır. Onları zaten siz söz ustaları ifade etmediniz hatta ama onları hoş görmenizi istiyoruz. Türk Dili ve Edebiyatı bölümümüz hakikaten çok genç bir bölüm ve çok ciddi emek verdiler” diye konuştu.

AKM Başkanı Prof. Dr. Turan Karataş ise sempozyum değerlendirmesinde şöyle dedi:
“Bu yıl ikincisi yapılan sempozyumda 30 bildiri sunuldu. Şunu gördük ki bildirilerin çokluğu değil de niteliği önemli. Bilim dünyasında yeni sonuçlara ulaşmak için. BEÜ’nün ev sahipliği, şehirdeki tabiat güzelliği, katılımcılara ayrı şevk ve güzellik veriyor. Fakat ben daha önce son yıllarda bu tür etkinliklere katıldım. Adına sempozyum, kongre dediğimiz. Buradaki 30 bildiride aynı salonda yapılan bu bilimsel faaliyetin etkisinin daha fazla olduğunu gördüm. Demek ki biz üniversiteler olarak bu tür faaliyetleri yaparken bir hususa dikkat edeceğiz. Bu sayısal çokluk değil, sunulan bildiriler, yapılan çalışmaların özgünlüğü ve bilim dünyasına katkısı, yaygın etkisi bu çok önemlidir. Ben o bakımdan hem BEÜ hem de AKM olarak iki kurumunda desteği ile yapılan bu sempozyumun hakikaten ülkemiz için özellikle edebiyat ve dil alanında çalışan gençler için sonuçlarının güzel çalışmalara vesile olacağını hem burada dinleyenlerin büyük istifadelerinin olduğunu gördüm. Hem de bu metinler kitap olarak basıldıktan sonra kalıcı bir başvuru kaynağı olacağını düşünüyorum.”
Kaynak: İHA