Gaün’de İletişim ve Medya Konuşuldu

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İletişim ve Medya Topluluğu tarafından, ‘İletişim ve Medya Çalışmalarında Yeni Yaklaşımlar’ konulu panelin ikinci oturumu, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda düzenlendi.

Gaün’de İletişim ve Medya Konuşuldu

GAÜN Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mesut Yücebaş’ın başkanlığını yürüttüğü panele, Çukurova Üniversitesinden Prof. Dr. Nurçay Türkoğlu, Ankara Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Tuğba Kanlı Taş, Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Taş, Araş. Gör. Dr. Hatice Çoban Keneş ve Mustafa Kemal Üniversitesinden Dr. Tülay Atay Avşar panelist olarak katıldı.

Prof. Dr. Nurçay Türkoğlu, “İzleyenleri İzlemek: Araştırma Raporları ve Dolayımlanma Süreçleri” adlı bir sunum yaptı. Prof. Dr. Türkoğlu, araştırmacı olarak içinde yer aldığı Avrupa Araştırma projeleriyle ilgili deneyimlerini paylaşarak, bir araştırmanın nasıl olması gerektiği konusunda bilgi verdi.

Panelin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Yrd. Doç. Dr. Tuğba Kanlı Taş, feminizm ve görsel kültür ilişkisine değinerek, “Kadınlar sistemli bir şekilde sanat alanından görsel kültür alanından dışlanmaya çalışılıyor ama gerek feminist hareketin gerekse feminist kuramın bununla mücadelesi 70’li yıllardan beri devam ediyor” diye konuştu.

Türkiye’den tarihsel örneklerle, günümüze bağlayarak siyasal skandalların siyaset alanına etkisi ve bu etkinin nedenlerini dinleyiciyle paylaşan Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Taş, “Günümüzde siyasetçiler medyada geçmişte olduğundan çok daha fazla görünürler. Siyasette de kendi üzerlerine ilgilinin toplanması amacıyla medyada olabildiğince yer almak istiyorlar” diyerek, siyasette medyada görünür olma talebinin risklerinin de olduğunu söyledi.

Gaziantep Üniversitesi’nin böyle bir etkinliğe imza atmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Arş. Gör. Dr. Hatice Çoban Keneş, azınlık aktörlerine karşı çıkan haberlere izleyici olarak, insanlara nasıl eklemlendiğini gözlemlendiğini söyledi.

Bilgi ve iletişim teknolojilerinin, tarımsal iletişimle ve kırsal kalkınmayla olan ilişkisini anlatan Dr. Tülay Atay Avşar, tarım ve gıdanın herkesi ilgilendiren konular olduğunu belirterek, bilgi ve iletişim teknolojileriyle birlikte tarım ve gıdanın daha verimli kullanılmasıyla ilgili araştırmalarını dinleyicilerle paylaştı.
Kaynak: İHA