Veliler Kitap Okuyor, Öğrenciler Kazanıyor

Yozgat’ın Sorgun ilçesi Ertuğrul Gazi İlkokulu birinci sınıf öğretmeni Ali Aydoğan, hayata geçirdiği proje ile hem öğrenci velileri kitap okumaya teşvik ediliyor, hem de öğrencilerine hediyeler kazandırıyor.

Veliler Kitap Okuyor, Öğrenciler Kazanıyor

“Veliler okuyor, yarışıyor, hem öğrenciler kazanıyor, hem veliler kazanıyor” isimli projesi kapsamında “Evde okul, okulda kalite” isimli kitabı dağıtan sınıf öğretmeni Ali Aydoğan, bu proje sayesinde velilere ve öğrencilere kitap okuma sevgisini kazandırmayı amaçlıyor.

Çocuk eğitiminde doğru bildiğimiz yanlışların, yanlış bildiğimiz doğruların olduğuna dikkat çeken Aydoğan, bu uygulamayı bir proje olarak değil de, bir deneme olarak okulların başladığı ilk aydan itibaren hayata geçirdiklerini vurgulayarak, “Ancak gördük ki, öğrencilerimize ve velilerimize çok yararlı oluyor, onun için geliştirerek projeye dönüştürüp devam ettirmeyi düşündük. Planımızı programımızı yapıp proje haline getirdik, kasım ayından buyana da projemizi uyguluyoruz” dedi.

Projeye başlamadan önce 4 kitap belirlediklerini ve velilerle birlikte ‘Evde okul, okulda kalite’ isimli kitabı seçtiklerini ifade eden Aydoğan “Bu kitapta çocukların yetiştirilmesi ile ilgili önemli pedagojik bilgiler var. Bu bilgileri yeri geldiğince velilerimizle birlikte uyguluyoruz ve görüyoruz ki, bizim doğru bildiğimiz birçok yanlış ve yanlış bildiğimiz birçok doğru var. Bu önemli bilgileri zaman zaman toplantılarımızda velilerimizle tartışarak, doğru bildiğimiz yanlışları fark ettiriyor ve hedeflenen davranış değişikliklerini kazandırmaya çalışıyoruz. Projemiz 15 mayısa kadar devam edecek. 22 Mayısta İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonu’nda düzenleyeceğimiz ‘Okuma Bayramı’nda yapacağımız sınavda ilk üçe giren velilerimizin çocuklarına, esnaf arkadaşlarımız tarafından alınan tablet bilgisayar, bisiklet, çeyrek altın gibi hediyeler verilecek” diye konuştu.

Öğrenci velilerinden Dilek Arslan ise hayata geçirilen projeden çok memnun olduklarını, bu sayede okumayı daha çok sevdiklerini ve çocuk yetiştirme konusunda daha çok bilgi edindiklerini, daha önce pek kitap okumadığını söyledi.

Arslan “Şimdi hem bu kitabı okuyorum, hem de bunun yanında değişik türlerde kitaplar okuyorum. Şu ana kadar 5 kitap okudum. Benim evde kitap okuduğumu gören çocuğum da, şimdi derslerinden arta kalan zamanlarda kendi seviyesinde kitaplar okuyor” dedi.

Kaynak: İHA