Hıdrellez, Urla’da Coşkuyla Kutlandı
Türk Dünyası'nda kutlanan mevsimlik bayramlardan biri olan Hıdrellez tüm Türkiye’de olduğu gibi Urla’da da, coşkuyla kutlandı.

Hıdrellezin olmazsa olmazı ateşten atlayarak dilek tutan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, bu benim başkan olarak kutladığım ilk bahar bayramı ama bundan 17 yıl önce, 5 Mayıs’ta oğlumu dünyaya getirdiğim gün baharı yaşamaya başladım ve bugünü sizlerle paylaştığım için çok mutluyum. Umuyorum, sevgi dolu, bolluk ve bereket içinde güzel bir yıl yaşarız.” dileklerinde bulundu.
Düzenlenen organizasyona destek veren katılımcılara teşekkür belgelerini sunan Başkan Uyar, İskele Kum Denizi’ndeki Eski Urlalılar oluşumunun düzenlediği şenliği ve ardından Bademler Köyü’ndeki eğlenceyi ziyaret etti.
Hıdrellez, Urla’nın her mahallesinde şenliklerle kutlandı
“Eski Urlalılar” grubunun “Bir zamanlar biz de çocuktuk” sloganıyla düzenledikleri hıdrellez şenliğini ziyaret eden başkan, ilginin yoğun olduğu gecede Urlalılarla buluşmaya devam etti. Bu yıl 3’ncüsünün düzenlendiği bu buluşmada, tüm misafirlerle sohbet eden başkan, zeybek gösterileriyle geceye anlam katan halk oyunları ekibini de keyifli izledi.
Kum Denizi’nin ardından Bademler Köyü’ne geçen Başkan Sibel Uyar, köy tiyatrosunun bahçesinde düzenlenen eğlenceye de katılmayı ihmal etmedi. Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’nin de iştirak ettiği şenlikte yöresel yemek ve tatlı yarışması da gerçekleştirildi.
4 günlük festivalle baharın gelişini kutlayan Bademlerliler, tavla turnuvası, minyatür futbol turnuvalarının yanı sıra, iki asırlık gelenekleri olan ve Gani Sözer ile Alisa Eryılmaz anısına Urla Belediyesi’nin de katkılarıyla mezarlık temizliği düzenleyip, tiyatro oyunu sergilediler.
