Yemen'de Fransız Vatandaşının Öldürülmesi

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Yemen'in başkenti Sana'da, bir Fransız vatandaşının ölümüne, diğerinin ise yaralanmasına yol açan saldırıyı kınadı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndan yapılan açıklamada, "Saldırının sorumlularının Yemen yetkilileri tarafından derhal bulunup, yargı önüne çıkartılması" da istendi.
Dışişleri Bakanı Laurent Fabius da yaptığı açıklamada, büyük bir üzüntü ile öğrendiği saldırıyı şiddetle kınadığını bildirdi.
Dışişleri Bakanlığı, öldürülen Fransız vatandaşının, AB temsilciliği adına özel bir güvenlik şirketinde çalıştığını duyurdu. Yaralı Fransız vatandaşının da yine güvenlik görevlisi olduğu belirtildi. Yemenli bir şoförün de yaralandığı bildirilen saldırıyı üstlenen olmadı.
AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, yaptığı açıklamada öldürülen Fransız vatandaşının AB temsilciliği adına çalıştığını teyit etti.
Güvenlik zafiyeti ve şiddet olaylarının yaşandığı Yemen'de zaman zaman yabancı uyruklu kişilere yönelik "adam kaçırma ve öldürme" gibi eylemlerde de bulunuluyor.

Kaynak: AA