Seyhan Belediye Meclisi'nde 'Gizem” Duyarlılığı

Mayıs ayının ilk toplantısını gerçekleştiren Seyhan Belediyesi Meclisi'nde gündem dışı söz alan parti grup sözcüleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na yakın bir süreçte henüz 6 yaşında olan Gizem Akdeniz'in vahşi bir cinayete kurban gitmesine tepki gösterdi.

Seyhan Belediye Meclisi'nde 'Gizem” Duyarlılığı

Seyhan Belediye Meclisi, Mayıs ayı ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda gündem dışı söz alan parti grup sözcülerinin odağında toplantıların yapılmadığı zamanlara denk gelen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile yakın zamanda vahşice öldürülen Gizem Akdeniz vardı. Gündem dışı ilk sözü alan CHP Grup Sözcüsü Berfu Salıcı Yakıt, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın kutlanmasının akabinde bir süredir kayıp olan 6 yaşındaki Gizem Akdeniz'in öldürülüşünün herkesin yüreğini yaktığını söyledi.

Aynı zamanda işçi ve emekçilerin bayramı 1 Mayıs'ı da kutlayan Yakıt, “Ayrıca istiyoruz ki şiirlerde olduğu gibi, Nazım Hikmetler'in, Cemal Süreyalar'ın şiirlerinde olduğu gibi çocukların sadece sevgiyle gözlerinin yaşardığı, anaların hiç ağlamayacağı bir Türkiye umuduyla inşallah yeni günlere açılıyoruz” ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Sözcüsü Yalçın Limoncu ise, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın kutlandığı günlerde hunharca öldürülen Gizem Akdeniz'in ailesi başta olmak üzere üzüntü duyan herkese başsağlığı diledi. Bu olayın meclis üyelerinin üzerinde ağır bir sorumluluğu olduğunu gösterdiğini belirten Limoncu, “Bu ve buna benzer olaylar maalesef toplumumuzda yaşanmaktadır. Çocuklarımızı, gençlerimizi, kadın ve yaşlılarımızı her türlü kötülükten korumak için, insanlarımızı daha sağlıklı, refah, gelir ve eğitim düzeyi yükselmiş bir toplum haline getirmek, yaşanabilir bir Seyhan için çalışmalıyız. AK Parti Grubu olarak Gizem çocuğumuzun isminin yaşatılabilmesi için Seyhan ilçemizdeki mevcut parklardan birisine adının verilmesini sayın başkana öneriyoruz” diye konuştu

CHP'li Meclis üyesi Askeri Dağlı'nın Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'in de bu yönde girişimlerinin olduğunu söylemesi üzerine projeyi kimin yapacağının önemli olmadığını vurgulayan Başkan Zeydan Karalar, bu girişimin hayata geçirilmesi olduğunu belirtti

Limoncu, Kutlu Doğum Haftası'nı da kutladığını ifade ederek, “Bütün insanlığın birlik, beraberlik ve kardeşçe yaşamasında etkili olmasını temenni ediyoruz” ifadesini kullandı.

MHP Grup Sözcüsü Devlet Korkutan da, şunları söyledi:
“Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklarımıza armağan ettiği çocuk bayramını kutluyor, emekçilerimizin işçi bayramını kutluyor, hunharca katledilen Gizem kızımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor, ailemize ve halkımıza başsağlığı diliyorum.”
Başkan Zeydan Karalar ise, Gizem Akdeniz cinayetinin protesto edildiği yürüyüş sonrasında yaptığı açıklamayı anımsatarak, “Biz böyle bir toplum değildik, böyle bir toplum da olmamalıydık. Niçin böyle olduk? Ne dinimizde böyle bir şey var ne de bizim ruhumuzda. Kadını savunan, kollayan, çocuğu bir gül gibi, çiçek gibi koruyan bir toplumduk” dedi

Her gün kadın veya çocuğa şiddet haberleriyle güne uyanıldığını belirten Karalar, belediye meclis üyelerinin bu konudaki hassasiyet ve duyarlılığının önemli olduğuna vurgu yaptı.
Kaynak: İHA