'Kahkaha Yogası' İle 2 Saat Boyunca Güldüler

Kazdağları'nın Edremit ilçesine bakan yamaçlarında kurulu bir butik otel tarafından düzenlenen "kahkaha yogası"na katılan 100 kişi, 2 saat boyunca güldü.

İlçeye bağlı Kızılkeçili Mahallesi'ndeki oteldeki etkinlikte, Gülme Terapisti Eda Atay'ın öncülüğünde yapılan etkinliğe, Kızılkeçili Mahallesi Muhtarı Ali Deveci, Genç Liderler ve Girişimciler Derneği üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

"Kahkaha yogası" hakkında bilgi veren Atay, bu yoga çeşidinin 1995'de Madan Kataria tarafından yoga nefesi ile gülme hareketlerinin birleştirilerek geliştirildiğini söyledi.

Yoga hareketlerinin güçlü bir kardiyo egzersizi niteliğinde olduğunu belirten Atay, "1 saatlik kahkaha yogası, 1 saatlik koşuya eşdeğerdir. Birikmiş duyguları dönüştürmeye destektir. Stresi azaltır ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Aynı zamanda espri anlayışını geliştirir" dedi.

Atay, ilk defa Kazdağları'nda böyle bir etkinlik düzenlendiğini ifade ederek, şöyle konuştu:
"1,5 yıldır Türkiye'de bazı merkezlerde ve kurumlarda bunu sıkça yapıyoruz. Gülme yogası, bizim bastırmış olduğumuz, doğuştan bize verilen gülme duygusunu gerçek hale döndürmemiz için bir terapi. Çünkü özellikle Türkiye'de biz bu gülme duygusunu günlük yaşam koşullarının stresinden dolayı bastırmaktayız ve koşullara bağlı kılmaktayız. Bu koşullar, 'Daha çok para kazanırsam, şu pozisyona gelirsem, şu istediğim arabayı alırsam' gibi koşullu mutluluk sağlayabiliyor. Oysa ki bu mutluluk duygusu, bize doğuştan verilmiş. Biz bu gülme terapisi ile gülmeyi sağlıklı bir hale dönüştürüyoruz. Yapılan bilimsel araştırmalara göre, gülmenin bedenimizde sağlıklı bir etki yaratabilmesi için en az 15 dakika kesintisiz gülmemiz gerekiyor."
Kaynak: AA