'Büyük İstanbul Otogarı'na Giriş Çıkışlarda Ücret Alındığı' İddiası

Büyük İstanbul Otogarı'nda özel ya da resmi araçlardan 25 dakikayı geçmemesi kaydıyla, giriş ve çıkışlardan ücret alınmadığı bildirildi.

Konuya ilişkin yazılı açıklamada, "Yolcuları terminale getirmek veya terminalden almak üzere terminal içinde bulunan genel park alanlarını kullanan özel ve resmi otomobillerden 25 dakikayı geçmeyen giriş ve çıkışlarda ücret alınmaz" kararının yürürlükte olduğu belirtildi.
Açıklamada, otomobillere genel park alanlarının dışında terminal içinde özel bir park alanı tahsis edilmesi halinde ise 50 dakika olarak belirlenen sürenin yolcu lehine 1 saate çıkarıldığı vurgulandı.
Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararının zabıta birimlerince yanlış yorumlandığı aktarılan açıklamada, işletmenin güney girişine asılan afişlerin istenmeyen tatsız olaylara neden olmasından üzüntü duyulduğu bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Otobüs ve hususi araç giriş ve park ücretleri ise 10 Temmuz 2003 tarih ve 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu uyarınca, 25 Şubat 2004 tarihinde yayımlanan Karayolu Taşıma Yönetmeliği hükümlerine göre ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yayımlanan 65 numaralı tebliğe göre belirlenmektedir."
İşletmenin, ilgili yasal mevzuata uygun hareket ettiğine işaret edilen açıklamada, mevcut düzenlemelerin otogar iç trafiğinin düzeni açısından gerekli olduğuna ve transit geçişlerin ancak bu şekilde önlenebileceğine dikkat çekildi.
Açıklamada, bazı internet portallarında "Araçlardan ilk 25 dakika için ücret alınmayan otogarda yeni uygulamaya göre giriş çıkışlardan 8 lira alınıyor" şeklinde yer alan bilginin doğru olmadığı belirtildi.
Kaynak: AA