Antalya'da 'Fetih ve Muhabbet Gecesi'

Semerkand Vakfı Antalya Şubesi tarafından Semerkand Haftası etkinlikleri çerçevesinde "Fetih ve Muhabbet Gecesi" düzenlendi.

Akdeniz Üniversitesi Stadyumunda düzenlenen etkinlik, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı ve ardından Kur'an-ı Kerim tilavetine yer verildi.

Semerkand Vakfı Antalya Şubesi Başkanı Sinan İlhan, burada yaptığı konuşmada, gül alanların, gül verenlerin, terazilerini gülden tutanların dört bir yanı gülistana çevirenlerin yolundan gittiklerini söyledi.

Semerkand Vakfı'nın yollarını aydınlatan bir kandil olduğunu belirten İlhan, bugün aynı vazifeyi üstlenen semerkand gönüllüleri ile her zaman yeniden tazelendiklerini kaydetti.

Semerkand Haftası'nın sekizinci gününde fetih ve kardeşlik temalı muhabbet gecesi düzenlediklerini anlatan İlhan, "Muhabbet gecelerini niçin tertip ediyoruz. Çünkü muhabbet sevgidir, hürmettir, vefadır, sadakattir. Muhabbet ruh dünyamıza yağan Rabbani bir ikramdır. Yine muhabbet, bir gönüle girmenin gayretiyle tüm gönüllere hizmet etmektir. Çünkü gönül, Rabbimizin teveccüh mekanıdır" dedi.

Gönüller fethedilerek birçok sorunun çözülebileceğini düşündüklerini belirten İlhan, şöyle konuştu:
"Özellikle gençlerimizin gönül kapıları açılarak yarınlara umut olunabilir. Aile bireyleri ancak muhabbetin sağlam temelleri üzerine inşa edilerek, sarsılmadan yıkılmadan varlığını devam ettirebilir. Çünkü muhabbet, insanlık için ilahi bir lütuftur. Bu hakikate bir damla da olsa hizmet etme adına yurt içinde ve yurt dışında muhabbet geceleri adı altında proğramlar düzenliyoruz. Amacımız en çok ihtiyaç duyduğumuz hakiki muhabbetin tüm kalplere yerleşmesine hizmet etmekle beraber insanımıza keyifli saatler yaşatarak bir tafaftan da insanları tefekküre sevk etmektir."
Gece, Antalya mehteran ekibinin gösterisinin ardından çeşitli etkinliklerle son buldu.
Kaynak: AA