Eshab-ı Keyf Mağarası'na Kursiyerlerden Ziyaret

Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki Eshab-ı Keyf Mağarası'nda yapılan geleneksel gezi bu yıl da devam ederken, kursiyerler ziyarete yoğun ilgi gösterdi.

Eshab-ı Keyf Mağarası'na Kursiyerlerden Ziyaret

Lice ilçesindeki Eshab-ı Keyf Mağarası'na yapılan geleneksel geziye bu yıl Lice Aile Destek Merkezi'nde (ADEM) kurs gören kadın kursiyerler katıldı.

Mağarayı görmek isteyen kursiyer kadınlar, Lice'ye 15 kilometre uzaklıktaki Duru köyündeki ‘Yedi Uyuyanlar Ziyareti' olarak bilinen Eshab-ı Keyf Mağarası'na gitti. Ziyaret nedeniyle kaymakamlık tarafından kursiyerlere araç tahsis edildi. Araç ile bir bölgeye kadar giden kursiyerler daha sonra yaklaşık 1 saat yürüyerek bölgeye ulaştı. Eshab-ı Keyf Mağarası'na gelen Liceli kadın kursiyerler, mağarada dualar etti. Kadın kursiyerlere Kur’an-ı Kerim kurs öğretmeni Zeynep Türkmen rehberlik etti. Kursiyer kadınlar ve beraberindekiler duaların ardından mağaranın çevresinde mangal yakıp piknik yaptı

ESHAB-I KEYFİN HİKAYESİ
Efsaneye göre Dakyus adlı kralın yönettiği putperest bir ülkede 7 genç Hıristiyan olmakla suçlandı. Tek tanrılı dine inanan bu kardeşler, bir çoban ve bir köpekle birlikte, zalim Dakyus'tan kaçar ve ‘Eshab-ı Keyf’ denilen bu mağaraya sığınır. Putperestliğe karşı bu tavrı gören kral öldürülmelerini emreder. Gençler ve köpekleri mağaraya sığınır. Kral mağaranın girişine duvar örülmesini emreder. Yedi Uyurlar 300 yıl burada kalır. Uyandıklarında, yakın yerlerdeki handan yiyecek almaya çalışırlar ancak, kendilerinde bulunan paranın geçerli olmadığını öğrenirler. Dolandırıcı zannedilerek kovalanan bu kişiler tekrar mağaraya döner ve bir daha kendilerinden haber alınmaz.
Kaynak: İHA