Türk Kadınlar Birliği Üyelerine 'Sağlık” Semineri

Acıbadem Adana Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Fadime Özgök Şenses, Türk Kadınlar Birliği Adana Şubesi üyelerine, sağlıklı ve kaliteli beslenmenin püf yollarını anlattı.

Türk Kadınlar Birliği Üyelerine 'Sağlık” Semineri

Türk Kadınlar Birliği Adana Şubesi üyesi kadınlar, “Sağlıklı ve kaliteli nasıl beslenilir?” sorusunun cevaplarını almak için Acıbadem Adana Hastanesi'ne gitti. Beslenme ve Diyet Uzmanı Fadime Özgök Şenses'in yaptığı sunumla, detaylı bilgiler alan kadınlar, merak ettikleri soruların yanıtlarını da buldu. “Sağlıklı, yeterli ve dengeli beslendiğimizde geleceğimiz için gerçekten çok ciddi bir yatırım yapmış oluruz” ifadesini kullanan Şenses, tüm gıdalardan yeterli ve dengeli beslenmenin önemli olduğunu ancak herkesin kendine özgür bir beslenme planının olması gerektiğine dikkat çekti.

Korbonhidrat, protein, yağ, vitamin ve mineral eksikliği olmaması için besin grubunda çeşitlilik gösterilmesi gerektiğine vurgu yapan Fadime Özgök Şenses, şu önerilerde bulundu:
“Porsiyon kontrolünün sağlanması, fiziksel aktivitenin mutlaka yapılması, özellikle bol su tüketilmesi ve su içmek için susamanın beklenmeme, çay kahve tüketiminde mümkün olduğunca kontrollü olmak, şekere ve tuza karşı dikkatli olmak gerekiyor. Güne mutlaka iyi ve kaliteli bir kahvaltıyla başlarken, öğle ve akşam yemeklerinizde mümkün olduğunca sağlıklı gıdalar tercih etmeye gayret etmek ve sağlıklı ara ürünlerle metabolizmamızı hızlandırmaya gayret etmek bizim için gerçekten çok çok önemli.”
Kaynak: İHA